Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.9.11

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σήμερα, είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης και αναδείχθηκαν, και πάλι, οι πολλές δυνατότητες που έχει αυτή η προικισμένη περιοχή για την βιώσιμη ανάπτυξη, την πράσινη ενέργεια, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη βιομηχανία, με ένα παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει μεγάλη παράδοση.
Όμως, παράλληλα, όλοι γνωρίζουμε ότι και αυτή η περιοχή περνά, όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας, μια βαθιά ύφεση, με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως της ανεργίας.
Είναι, ακριβώς, αυτό το μεταβατικό στάδιο που περνάμε, ένα δύσκολο στάδιο, μετά από μια οικονομία, μια ανάπτυξη που βασίστηκε σε πήλινα πόδια, μια οικονομία εξαρτημένη, πελατειακή, όχι παραγωγική, παρασιτική.
Και γι’ αυτό, χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή.
Να αλλάξουμε.
Γιατί υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο ένας δρόμος είναι των μεγάλων αλλαγών για μια παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα. Ο άλλος δρόμος είναι ο δήθεν εύκολος, που δεν βλέπει τα προβλήματα κατάματα, αλλά τελικά είναι ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή.
Εμείς επιμένουμε στον δρόμο της αλλαγής, στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών. Επιμένουμε σ’ αυτό τον δρόμο, γιατί αυτό δημιουργεί σταθερότητα και ανοίγει προοπτικές.
Γιατί ξέρουμε ότι, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές.
Πιστεύουμε στην Ελλάδα, στις δυνάμεις της.
Και θα τα καταφέρουμε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης