Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.9.11

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ



Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια μιας ειρηνικής επίλυσης, αλλά και μιας ουσιαστικής δημοκρατικής πορείας για τον Λιβυκό λαό.
Σήμερα, έρχεται η στιγμή για μια νέα φάση για τον Λιβυκό λαό, στην οποία και πάλι η Ελλάδα μπορεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο.
Σημαντικό ρόλο, κατ’ αρχήν στην ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και στην όλη προσπάθεια ανασυγκρότησης, ανάπτυξης, αλλά και δημοκρατικής δημιουργίας και θέσμισης στη Λιβύη, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε πραγματικά μια ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση, σε όφελος του Λιβυκού λαού.
Ήδη και άμεσα, η Ελλάδα προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια. Κατέθεσα πρόταση στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με την οποία η ΕΥΔΑΠ μπορεί άμεσα να προσφέρει - βεβαίως και με τη χρηματοδότηση από τους διεθνείς φορείς - σημαντική ποσότητα πόσιμου νερού, που είναι βασική τους ανάγκη αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη και όχι μόνο, γεγονός που θα μπορέσει να αυξήσει περίπου κατά 50% το πόσιμο νερό στην πόλη αυτή. Είμαστε σε επαφή με τη νέα ηγεσία της χώρας και με τους διεθνείς Οργανισμούς για τις λεπτομέρειες αυτής της προσπάθειας.
Παράλληλα, η Κρήτη θα παίξει σημαντικό ρόλο ως κόμβος, όχι μόνο για ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και για τη μεταφορά τραυματισμένων, καθώς και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης κατασκευών στην ευρύτερη περιοχή της Λιβύης.
Μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια, είναι μια μεγάλη ευκαιρία η Αραβική Άνοιξη που εξελίσσεται στην περιοχή μας, να γίνει η βάση μιας νέας συνεργασίας των λαών της Μεσογείου, μιας νέας συνεργασίας που ανοίγει ευκαιρίες.
Ευκαιρίες για τη συνάντηση των πολιτισμών μας, για τη συνάντηση των νεολαιών μας, αλλά και επίσης για την οικονομική ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η Μεσόγειος, όπως βεβαίως και η Ελλάδα.
Αυτά ήταν τα θέματα τα οποία κατέθεσα και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης