Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.2.12

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση της Αντιπροέδρου της Βουλής κας Ροδούλας Ζήση με την Πρέσβειρα της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κα Eszter Sandorfi



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων μεταξύ της Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κας Ροδούλας Ζήση και της πρέσβειρας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κας Eszter Sandorfi.



Καλωσορίζοντας την κα Sandorfi, η Αντιπρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο της και τη συνεχάρη για την επιτυχή ουγγρική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Εξάλλου, η κα Ζήση επεσήμανε την ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο χωρών σε καίρια ευρωπαϊκά θέματα, όπως η ανάγκη για μια αξιόπιστη οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης που θα βασίζεται στους άξονες της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της αναδιανομής και της απασχόλησης και επανέλαβε την πρόθεση της Βουλής των Ελλήνων για στενή συνεργασία Ουγγαρία, ιδίως σε τόσο κρίσιμες συγκυρίες για τη χώρα, αλλά και για όλη την Ευρώπη, όπως η σημερινή.

Από την πλευρά του, η πρέσβειρα της Ουγγαρίας ευχαρίστησε την κα Ζήση για την υποδοχή και την ενημέρωσε για τις βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής ατζέντας της Ουγγαρίας, δίνοντας έμφαση στη διεύρυνση της Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια και στην υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Συμφώνησε, εξάλλου, με την Αντιπρόεδρο της Βουλής ότι βασική προϋπόθεση της ευρωπαϊκής ευημερίας είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, ιδίως δε μεταξύ των μικρότερων κρατών μελών της Ένωσης.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα προγραμματισμού της συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της ουγγρικής Πρεσβείας, με έμφαση σε ζητήματα πολιτισμού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης