Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.5.12

Αθήνα 17 Μαΐου 2012

Με αφορμή πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ως προς τα λεχθέντα κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζονται τα εξής:
 

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε πράγματι συζήτηση για την κατάσταση της Οικονομίας και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών. Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ενημερώσει λεπτομερώς, σύντομα, για την πορεία των εσόδων και των δαπανών, αφού προηγουμένως λάβει αναλυτικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επισημάνθηκε επίσης ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός δεν πρέπει να δείξει σημάδια χαλαρότητας –όπως συνήθως συμβαίνει σε προεκλογικές περιόδους– ειδικά στις παρούσες συνθήκες.
Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά και στο ΕΤΑΚ, δίχως να υπάρξει αναλυτική εξέταση του θέματος και δίχως να δοθεί οιαδήποτε συγκεκριμένη εντολή από τον Πρωθυπουργό στον υπουργό Οικονομικών. Επίσης δεν συζητήθηκε το ζήτημα της χρονικής επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών και η καλλιέργεια πρόσθετης ανησυχίας στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μόνο προβλήματα προκαλούν.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης