Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.7.12


ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Νέοι εκπρόσωποι Τύπου η Ζωή Βροντίση και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου



Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πρασίνων συμπληρώθηκε η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας, αφού σύμφωνα με την καταστατική διάταξη της εναλλαγής, αντικαταστάθηκαν τα μέλη εκείνα που ήταν στη σύνθεση της καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας διετίας. Έτσι η σύνθεση της ΕΓ διαμορφώνεται ως έξης:
Γιώργος Τσέκος (συντονιστής), Ζωή Βροντίση και Θανάσης Παπακωνσταντίνου (εκπρόσωποι Τύπου*), Γιώργος Δημητρίου, Ελεονώρα Ζώτου και Γιάννης Χαραλαμπάκης (τακτικά μέλη) και Πάνος Λογγινίδης - Βαγγέλης Σπινθάκης (αναπληρωματικά μέλη).
Αποφασίστηκε επιπλέον η διεξαγωγή το ερχόμενο Φθινόπωρο τακτικού συνεδρίου των Οικολόγων Πρασίνων με προγραμματικό και καταστατικό χαρακτήρα. Οι διαδικασίες για την εκλογή επιτροπών προετοιμασίας (συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής, επιτροπής καταστατικού και προγράμματος) άρχισαν ήδη, προκειμένου στο συνέδριο να καταγραφεί η ανασυγκρότηση του πράσινου πολιτικού φορέα και η σύσφιξη των δεσμών του με τα κινήματα ποιότητας ζωής, συλλογικών αγαθών και αλληλέγγυας οικονομίας.
Τέλος έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για τους Οικολόγους Πράσινους, εντοπίστηκαν ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα και εκτιμήθηκαν αιτίες και παραλείψεις που οδήγησαν σ' αυτό. Ευρεία περίληψη του εκλογικού απολογισμού θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Περισσότερες πληροφορίες
Γραφείο Τύπου: 210 3306301

Πληροφορίες για τους συντάκτες:

* φωτογραφίες των εκπροσώπων Τύπου


* Βιογραφικά Εκπροσώπων Τύπου:

Ζωή Βροντίση: Γεννήθηκε στην Αθήνα την Άνοιξη του 1983. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Περιβαλλοντική Τεχνολογία και την Ενεργειακή Πολιτική από το Imperial College of London. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο χώρο της ενεργειακής και οικονομική πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από φορείς όπως το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Πολιτικής και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει διατελέσει ερευνήτρια και υποψήφια διδάκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα της ενέργειας. Στο χώρο των Οικολόγων Πράσινων συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση και τεκμηρίωση των θέσεων που αφορούν στην Οικονομία, την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα μεριμνά για τη διασύνδεση του Πράσινου Κινήματος με τα Κινήματα Πολιτών στα οποία συμμετέχει (πχ κινήματα πλατειών, αντιαπαγορευτικό κίνημα, Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους). Η κύρια αναζήτηση και δράση της στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας δίκαιης και ευσυνείδητης στη βάση της αυτοοργάνωσης και της συνύπαρξης με σεβασμό στη διαφορετικότητα.
(Τηλέφωνο: 6971892553 / e-mail: zvrontisi@gmail.com)

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Το 1978 άνοιξε βιβλιοπωλείο στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Ναυαρίνου) και σχεδόν ταυτόχρονα ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο "υπό σκέψη", που εξέδωσε για πρώτη φορά στη χώρα μας έργα των Τζακ Κέρουακ, Μπορίς Βιάν, Πατρίτσια Χάισμιθ και του αποθανόντος Έλληνα συγγραφέα, κριτικού κινηματογράφου και σκηνοθέτη, Χρήστου Βακαλόπουλου.  Επί σειρά ετών αρθρογράφησε σε έντυπα όπως το "Αντί", "ο σύγχρονος Κινηματογράφος", "η σπείρα", "το τραμ", "Η Νέα Οικολογία", περιοδικό που για μια πενταετία ήταν στη συντακτική επιτροπή του. Την περίοδο 1990-92 ήταν υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής δράσης των Οικολόγων Εναλλακτικών.
Από το 1993 εγκαταστάθηκε στη Σάμο και δραστηριοποιήθηκε αρχικά ως αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας "Ενημέρωση", ραδιοφωνικός παραγωγός και μέλος σειράς συλλόγων ("Ομάδα Πολιτών για την προστασία του Περιβάλλοντος", "Κινηματογραφική λέσχη Ίριδα"), διευθυντής στο παράρτημα Σάμου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης. Από το 2001 συμμετέχει ανελλιπώς στον "Όμιλο κοινωνικής και πολιτιστικής παρέμβασης Νομού Σάμου", που εκδίδει το τριμηνιαίο περιοδικό "Μεθόριος του Αιγαίου" και πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων, με ιδιαίτερη επιτυχία. Είναι υπεύθυνος των εκδόσεων "Υπερόριος", που σε μια δεκαετία έχει εκδώσει 50 περίπου βιβλία με αντικείμενο την ιστορία και τη λογοτεχνία του Νομού Σάμου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με συγγραφείς Σαμιώτες.
(Τηλέφωνο: 6974263565 / e-mail: thapapak@gmail.com)

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης