Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.12.12

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σταύρο Μαλά. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μαλάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012



Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σταύρο Μαλά. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μαλάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε δυο κουβέντες για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό;

Στ. Μαλάς: Βεβαίως. Πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τον Ελλαδικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται αυτή την περίοδο μέσα από πολλαπλά μνημόνια, και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι ο Κυπριακός λαός καταλαβαίνει απόλυτα αυτή τη μεγάλη δοκιμασία και παραδειγματίζεται από αυτή τη δοκιμασία. Με τον κ. Πρωθυπουργό συζητήσαμε και τα θέματα της οικονομίας αλλά και το Κυπριακό. Εξήγησα σε λεπτομέρεια τη δική μου πρόταση για τη διαχείριση του Κυπριακού. Θα πρέπει να επιχειρηθεί μια διασύνδεση αξιοποίησης του φυσικού αερίου και των στρατηγικών συνεργασιών που θα προκύψουν από αυτή σε σχέση με τη μορφή λύσης του Κυπριακού. Ένα μοντέλο ισχυρής ομοσπονδίας είναι αυτό που θα μας εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση- στη βάση φυσικά αρχών- και μια βιώσιμη διαχείριση του φυσικού αερίου. Ο κ. Πρωθυπουργός εξέφρασε το μεγάλο του ενδιαφέρον προς αυτή την πρόταση, την οποία ζήτησε να του διαβιβάσω και γραπτώς.

Είναι η ώρα για την Κύπρο, για την επόμενη κυβέρνηση να πολιτευτεί με αποφασιστικότητα σε σχέση με το Κυπριακό. Χαμένες ευκαιρίες δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες και αν αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν σε βάθος χρόνου, τότε πολύ φοβάμαι ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τη διαιώνιση του Κυπριακού για να πλήξει τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας, τα οποία προφανώς θα αναβαθμιστούν.

Δημοσιογράφος: Χθες ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε επώδυνη τη συμφωνία, αυτή που υπεγράφη τελικώς από την Κύπρο, για το μνημόνιο. Το δικό σας σχόλιο;

Στ. Μαλάς: Οπωσδήποτε κάθε μνημόνιο το οποίο προέρχεται από την τρόικα μέσα από τις συνθήκες, τις οποίες γνωρίζετε, είναι επώδυνο, όμως εμείς θεωρούμε ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να επιβληθούν και ακόμα χειρότερα μέτρα στον Κυπριακό λαό από την επόμενη κυβέρνηση. Γι’ αυτό είναι που το προσεγγίζουμε από τη μια με προσοχή αλλά από την άλλη με αποφασιστικότητα να διαχειριστούμε τα αρνητικά, έτσι ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα μας έστω και σε μικρή ανάπτυξη για να μετριαστούν αυτές οι καταρχήν εκτιμήσεις αρνητικές.

Βρεθήκαμε σε αυτή τη δύσκολη θέση, όπως ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, από τις τεράστιες απώλειες του τραπεζικού τομέα και αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το μνημόνιο για να στηρίξουμε το τραπεζικό σύστημα, το οποίο εκτέθηκε σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική οικονομία. Δε νομίζω όμως ότι θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα απολύτως αρνητικά. Θα πρέπει να στέλνουμε στον Κυπριακό λαό ένα μήνυμα προοπτικής και αποφασιστικότητας να το διαχειριστούμε με προοδευτικότητα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης