Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.3.13

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013


Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την έναρξη της συνεργασίας των εταιρειών Cosco και Hewlett Packard.

Το λιμάνι του Πειραιά διασφάλισε στο παρελθόν της ανάπτυξη της Αθήνας, του χρυσού αιώνα του Περικλή. Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί και σήμερα ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι πύλη εισόδου, είναι διαμετακομιστικό κέντρο, διασυνδεδεμένο, πλέον, όπως είδαμε με τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας. Γίνεται το λιμάνι ένας πάρα πολύ σημαντικός κόμβος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει, επιτέλους, στρατηγικά δίκτυα υποδομών που επιτρέπουν – και εγώ θα έλεγα απελευθερώνουν – επενδύσεις, δίνουν δικαίωμα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και επιτρέπουν, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός Λαός, νέες θέσεις εργασίας.
Σήμερα χαιρετίζουμε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ δύο ιδιωτικών εταιρειών παγκοσμίου βεληνεκούς, της Cosco και της Hewlett Packard που, ακριβώς, χρησιμοποιούν αυτές τις υποδομές και δραστηριοποιούνται πετυχημένα σε αυτό το νέο πλαίσιο εμπιστοσύνης και σταθερότητας που κερδίζουμε σήμερα στη χώρα μας.
Ενημερώθηκα μαζί με τους άλλους καλεσμένους για την πρόοδο αυτών των επενδύσεων, παρά τις συνθήκες ύφεσης που επικρατούν στον τόπο και για τα μελλοντικά σχέδια της Cosco, που θωρακίζουν τις επενδύσεις και που χτίζουν μία νέα δυναμική στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, εδραιώνοντας έτσι τον Πειραιά στο διεθνή χάρτη, σφραγίζοντας έτσι τη δύναμη και τη θέση του Πειραιά στο διεθνή χάρτη των Παγκοσμίων Αγορών.
Τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τον τόπο μας. Στην αντιμετώπιση της ανεργίας, που παραμένει, όπως ξέρετε - και το ξαναλέω - πρώτη στην ατζέντα αυτής της κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν για την ανεργία μαγικές λύσεις. Μόνο δυναμικές συνεργασίες, δυναμικές κινήσεις, όπως η σημερινή, προς όφελος της κοινωνίας μας. Κινήσεις που προσφέρουν και την ψήφο εμπιστοσύνης που κατακτά σταθερά η ελληνική Οικονομία, πλέον.
Θέλω να ευχαριστήσω και τις δύο αυτές εταιρείες, οι οποίες με αυτήν τη δυναμική κίνηση και με αυτήν την υπογραφή θα συμβολίσουν μία νέα αρχή για τον Πειραιά, μία νέα αρχή για την ελληνική Οικονομία και μία απόδειξη ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τον τρόπο που εμείς οι Έλληνες ξέρουμε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή που περνάμε, δίνοντας το δικαίωμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, κυρίως στα νέα παιδιά που αυτά έχουν να κερδίσουν από τις υπογραφές που σήμερα θα δοθούν για να κλείσει αυτή η τόσο σημαντική συμφωνία μεταξύ των δύο αυτών παγκόσμιων κολοσσών.
Σας ευχαριστούμε και πάλι πάρα πολύ για την παρουσία σας εδώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης