Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.10.13

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια.
Την εκδήλωση, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, τίμησαν με την παρούσα τους, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι Αντιπρόεδροι κ κ.. Ιωάννης Τραγάκη και Γεώργιος Καλατζής,


οι πρώην Πρόεδροι κ. Απόστολος Κακλαμάνης, κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα και κ. Δημήτριος Σιούφας, εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, Βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου και εργαζόμενοι στη Βουλή.
Τον πανηγυρικό, με τίτλο «Η Μάχη της Πίνδου» που αναφέρεται στο σχετικό μνημείο-έργο* που δημιούργησε ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης Χρήστος Καπράλος(1909-1993) και κοσμεί το Περιστύλιο της Βουλής, ακριβώς στο χώρο που οδηγεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, εκφώνησε η Προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης κυρία Έλλη Δρούλια.
Στην εορταστική εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία της Β’ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης.

*Το Μνημείο της μάχης της Πίνδου που κοσμεί το Περιστύλιο της Βουλής, αποτελείται από επτά τμήματα άνισου μήκους που αντιστοιχούν σε επτά επεισόδια που τιτλοφορούνται ως εξής: «Ειρηνική ζωή», «Αρχίζει ο Πόλεμος», «Επιστροφή απ’ τον πόλεμο», «Κατοχή», «Αντίσταση» και τέλος «Λατέρνα» («Λαγέρνα», όπως ονομάζει την ενότητα ο Καπράλος). Πρόκειται για ένα έργο επικό, καθώς είναι αντιπολεμικό απεικονίζοντας συγχρόνως τον αγώνα για την ελευθερία. Μέσα από τον κύκλο Ειρήνη-Πόλεμος- Ειρήνη παρουσιάζεται η τυπολογία του πολέμου: η εγκατάλειψη των εστιών, οι αποχωρισμοί, οι ξεριζωμοί των πληθυσμών, οι μετακινήσεις στρατευμάτων, οι αναμετρήσεις και η βία, η ήττα και η κατοχή, οι ακρωτηριασμοί και οι απώλειες, οι στερήσεις και η πείνα, η αντίσταση, οι έριδες και οι εμφύλιες συγκρούσεις και τέλος η αναγκαία υπέρβαση της συμφιλίωσης. Ένα μάθημα ιστορίας που γεννά συναισθήματα και σκέψεις μέσα από την επιβλητικότητα, την εικαστική του άποψη και την ομορφιά του.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης