Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της
101ης επετείου από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα
Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 101ης επετείου από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέστη το πρωί στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, όπου έγινε από τον κ. Μεϊμαράκη η έπαρση της σημαίας της Επανάστασης παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, βουλευτών του νησιού, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής κ. Αθανάσιου Παπαϊωάννου, των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Είναι μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση για μένα προσωπικά που ως Κρητικός και Πρόεδρος της Βουλής αυτή την περίοδο έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι στις εκδηλώσεις για τα 101 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Είναι μια μέρα σημαντική για τους Κρητικούς αλλά και για όλους τους Έλληνες.
Η Ένωση επιτεύχθηκε με συνεχείς αγώνες και τους Κρήτες ενωμένους.
Το μήνυμα αυτό της ενότητας των Ελλήνων, που είναι διαχρονικό, σήμερα γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο και επίκαιρο. Από τους ηρωικούς αγώνες των Κρητών αλλά και από ολόκληρη την ελληνική ιστορία αποδεικνύεται ότι όταν είμαστε ενωμένοι, όταν κινούμεθα διπλωματικά αλλά και θεσμικά, και βεβαίως με την παρόρμησή μας, η οποία απαιτείται με μέτρο να υπάρχει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πετυχαίνομε όλα τα θετικά.
Όσα θετικά έχουν γραφτεί στην ιστορία μας έχουν γραφτεί πραγματικά με την ενότητα των Ελλήνων και την ωριμότητα που έχουμε δείξει στη διαχείριση των κρίσιμων στιγμών».
Εξάλλου, απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα της επικαιρότητας σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Καλώς προβληματίζεται η κοινωνία και πρέπει να υπάρχει προβληματισμός, ο οποίος παρουσιάζεται πολιτικά και με επιχειρήματα. Αλλά πολιτικά και με επιχειρήματα παρουσιάζεται και η άλλη άποψη, η οποία επίσης έχει δημοκρατική νομιμοποίηση, γιατί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών βλέπει ότι μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε με αυτή την πολιτική και όχι με την άλλη».