Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.2.15

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Eric Toussaint

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Eric Toussaint



Συνάντηση με τον Βέλγο πολιτικό επιστήμονα και ιστορικό, ειδικευμένο σε ζητήματα επονείδιστου και παράνομου χρέους, Eric Toussaint είχε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο της η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Eric Toussaint είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λιέγης (Βέλγιο) και του Παρισιού VIII (Γαλλία) και εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ. Υπήρξε κύριο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους του Ισημερινού (CAIC) που συστήθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας Rafael Correa το 2007. Το 2007 υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου του Ισημερινού κατά τη δημιουργία της Τράπεζας του Νότου (South Bank) και το 2008 παρείχε συμβουλές αναφορικά με το ίδιο ζήτημα στην Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ. Το ίδιο έτος, ο Παραγουανός Πρόεδρος Fernando Lugo απευθύνθηκε στην εμπειρία του για τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου του χρέους της χώρας του.
Από το 2010 υποστηρίζει και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες πολιτών για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους στην Ευρώπη ( Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο). Για ανάλογα θέματα έχει προσκληθεί από Κοινοβούλια και Επιτροπές στην Βραζιλία και την Αργεντινή κατά τα έτη 2011-2014.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης