Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.3.15

Ευρωπαϊκή Ημέρα μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, 11 Μαρτίου 2015

Ευρωπαϊκή Ημέρα μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας,
11 Μαρτίου 2015


Δήλωση του πρώτου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Timmermans, της Ύπατης Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου κας Mogherini και των Επιτρόπων κ. Αβραμόπουλου
και κας Jourová

«Πριν από δύο μήνες, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι προκάλεσαν ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε όλη την Ευρώπη κι ακόμη παραπέρα. Σε όλη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και διακήρυξαν την αλληλεγγύη τους. Αυτό το πνεύμα παραμένει ακόμη ζωντανό.
Οι επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και στην Κοπεγχάγη και στις Βρυξέλλες, θα παραμείνουν στη συλλογική μας μνήμη, μαζί με τη φρίκη παλαιότερων επιθέσεων στη Μαδρίτη, το Λονδίνο, καθώς και στη Βομβάη, τη Βοστώνη, το Μπαμακό και σε πολλά άλλα μέρη.
Σήμερα, θυμόμαστε και αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκφράζουμε εγκάρδια τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που ακόμη φέρουν τα σωματικά και ψυχικά τραύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Υπενθυμίζουμε επίσης τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τα θύματα και τις οικογένειές τους, να ενισχύσουμε τα δικαιώματά τους και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά τους σε όλη την ΕΕ.
Θα εξακολουθήσουμε να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουμε ό,τι απειλεί τις ευρωπαϊκές και τις θεμελιώδεις μας αξίες. Το χειρότερο δηλητήριο στην μακρά ιστορία της Ευρώπης ήταν ο φόβος. Ο φόβος γεννά μισαλλοδοξία και δεν έχει θέση στην ήπειρό μας.
Είναι αδιανόητη μια Ευρώπη όπου οι κοινότητες αισθάνονται ανασφαλείς ή στην οποία αισθάνονται ότι δεν έχουν μέλλον. Θα διατηρήσουμε τα ιδανικά μας της ελευθερίας της έκφρασης και της σκέψης, αλλά επίσης, της ανεκτικότητας και του διαλόγου. Και όλοι μας πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι καμία κοινότητα δεν θα θεωρεί ότι εξαιρείται από την ευρωπαϊκή κοινωνία.
Ένα από τα κύρια καθήκοντα της Επιτροπής για φέτος είναι η κατάρτιση ενός νέου ευρωπαϊκού θεματολογίου για την ασφάλεια. Θα υπερασπίσουμε την ασφάλεια και την ενότητά μας και θα το πράξουμε σεβόμενοι πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα. Η ιστορία της Ευρώπης, μας έχει επίσης διδάξει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς ασφάλεια και ασφάλεια χωρίς ελευθερία.
Γι' αυτό σήμερα επαναλαμβάνουμε: Είμαστε δυνατοί - Είμαστε ενωμένοι.»
Εκδήλωση Μνήμης για τα Θύματα
Η 11η Μαρτίου σηματοδοτεί την ενδέκατη επέτειο από τις εκρήξεις στις αμαξοστοιχίες στη Μαδρίτη, όπου σκοτώθηκαν 191 και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 1.800 άνθρωποι ενώ μετέβαιναν στην εργασία τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αφιερώσει την 11η Μαρτίου στη μνήμη όλων των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.
Σήμερα, 11 Μαρτίου 2015, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, τη Μετανάστευση και την Ιθαγένεια κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των φύλων κα Věra Jourová θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση στην οποία θα παρίστανται θύματα από πρόσφατες και παλαιότερες επιθέσεις, σύνδεσμοι θυμάτων, καθώς και ευρωπαίοι αξιωματούχοι υψηλού επιπέδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες (14: 00-18: 30 CET, αίθουσα Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), και θα περιλαμβάνει προβολή με μαρτυρίες των θυμάτων, που έχουν επιλεγεί ως μέρος του ευρωπαϊκού project «Συνάντηση θυμάτων κατά της τρομοκρατίας: Η φωνή των επιζώντων κατά της ριζοσπαστικοποίησης».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης