Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.3.15

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου


Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης της στην Κύπρο, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Κώστα Μισιαούλη και Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, δυο μάρτυρες σύμβολα του κοινού αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκύπριων για ειρηνική συμβίωση που δολοφονήθηκαν πριν 50 χρόνια από τα όπλα του εθνικισμού. Είναι η πρώτη φορά που ανώτερος πολιτειακός παράγοντας της Ελλάδας αποδίδει φόρο τιμής στη θυσία των δυο ηρώων. Κατά τη διάρκεια των τελετών η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι με αυτή την πρωτοβουλία "το Ελληνικό Κοινοβούλιο τιμά τη μνήμη και τη θυσία των δυο ηρώων και εκφράζει τη στήριξή του στους αγώνες του κυπριακού λαού για ελευθερία, επανένωση και προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, με δημοκρατικό πατριωτισμό ενάντια στον εθνικισμό και τις παλαιού και νέου τύπου αποικιοκρατίες. Για τη λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και ισοτιμία, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα". 
Το απόγευμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε   την ευκαιρία να συναντηθεί με διακοινοτικές ομάδες και πρωτοβουλίες και να συζητήσει μαζί τους για τα κοινά προβλήματα των δυο κοινοτήτων και τη σημασία του διαλόγου, της κοινωνικής εγρήγορσης και της εκπαίδευσης στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος. Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης και της συνεχούς αναζήτησης της ιστορικής αλήθειας και προσκάλεσε τις διακοινοτικές οργανώσεις σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Συνεργασίας εντός της Πράσινης Γραμμής. 
Η αυριανή, δεύτερη μέρα της επίσκεψης στην Κύπρο περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου, τον   Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. 

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης