Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.11.15

Εγκαινιάζεται το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας ανάμεσα στους εθνοφρουρούς




Εγκαινιάζεται το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας ανάμεσα στους εθνοφρουρούς

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας ανάμεσα στους Εθνοφρουρούς, πραγματοποιείται αύριο ενημερωτική ημερίδα, στο Στρατόπεδο Λοχία Ευμένιου Παναγιώτου, στα Πολεμίδια.  Η ημερίδα, την οποία θα χαιρετίσει ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο μιας σειράς ημερίδων που έχουν ήδη ξεκινήσει σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς παγκύπρια, για ενημέρωση των εθνοφρουρών για το Πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας για παροχή θετικών κινήτρων στους εθνοφρουρούς, εφαρμόζεται σε συνεργασία του Υπουργείου με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στρατηγικοί εταίροι του Ανοικτού Πανεπιστημίου σε αυτή την προσπάθεια είναι η CYTA και η εταιρεία KPMG. Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη των αναγκών εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης των Εθνοφρουρών, έτσι ώστε ο χρόνος της στρατιωτικής τους θητείας να αξιοποιείται, παράλληλα, και για την επαγγελματική και εκπαιδευτική τους εξέλιξη.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, πέρα από τις ημερίδες ενημέρωσης σε στρατόπεδα, θα διοργανωθεί και Διαγωνισμός Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών για τους Εθνοφρουρούς, καθώς και εξειδικευμένα εξ αποστάσεως προγράμματα κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
Η έναρξη του προγράμματος έγινε την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου με την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας στο Στρατόπεδο Δημητράκη Χριστοδούλου και Φώτη Πίττα, στο Φρέναρος ενώ σήμερα αντίστοιχη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Λάρνακας. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα στο Στρατόπεδο Λοχία Ευμένιου Παναγιώτου στα Πολεμίδια και θα την προσφωνήσει ο Υπουργός Άμυνας. Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί με αντίστοιχες ημερίδες την Τρίτη, 1ηΔεκεμβρίου στο στρατόπεδο Ηλία Παπακυριάκου, στην Αθαλάσσα, την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου στο στρατόπεδο Σταύρου Στυλιανίδη, στον Κόρνο, τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου στο στρατόπεδο Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου, στην Κλήρου και την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου στο στρατόπεδο Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στην Αναρίτα Πάφου.
Γραφείο Τύπου, 26 Νοεμβρίου 2015

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης