Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.11.15

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΣΕΤΕ

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΣΕΤΕ



Οι προοπτικές του τουρισμού στη χώρα μας καθώς και τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον τουριστικό κλάδο απασχόλησαν τη συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η μείωση του κόστους δανειοδότησης των επιχειρήσεων, η ανάγκη για αύξηση της χορηγούμενης ρευστότητας προς την οικονομία, η αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, το χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό και η ενίσχυση των επενδύσεων.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις η τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας αναμένεται να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα το 2016, μετά τη φετινή χρονιά-ρεκόρ ως προς την έλευση ξένων επισκεπτών. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επεσήμανε ότι η ανοδική πορεία της τουριστικής κίνησης είναι θετικό γεγονός αλλά δεν πρέπει να μας οδηγεί σε επανάπαυση και εφησυχασμό καθώς οφείλεται και σε ευνοϊκούς συγκυριακούς παράγοντες. Για το λόγο αυτό απαιτείται να τεθούν οι στέρεες βάσεις για τη μακροχρόνια ανάπτυξη και βιωσιμότητα του τουριστικού κλάδου με όρους οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς.
Επιπλέον ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ειδικότερα η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ελάφρυνση και δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.
Σχετικά με το κόστος χρήματος και τη ρευστότητα στην οικονομία, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σημείωσε πως μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης η κατάσταση αναμένεται, σταδιακά, να βελτιωθεί. Αυτό όμως δεν αρκεί καθώς για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους παραγωγικούς φορείς.
Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις του Σ.Ε.Τ.Ε με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητηθούν περαιτέρω τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης