Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.1.16

Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας


Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Βρυξέλλες, 18.01.2016)



Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, για πρώτη φορά, τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας.

Οι τρεις Υπουργοί συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στο προσφυγικό, στην έξαρση της τρομοκρατίας, στην ειρηνευτική διαδικασία και στην κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, καθώς και στις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.

Εξέτασαν, επίσης, τις προοπτικές της τριμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, όπως λ.χ. οικονομική και εμπορική συνεργασία, καταπολέμηση τρομοκρατίας, ασφάλεια και ανταλλαγή πληροφοριών, πολιτισμός, εκπαίδευση και τεχνολογία, καθώς και τρόπους υποστήριξης της Ιορδανίας στις σχέσεις της με την ΕΕ.

Τέλος, συζήτησαν τις δυνατότητες πραγματοποίησης, προσεχώς, μιας συνάντησης των ηγετών των τριών χωρών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης