Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.2.16

«Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Δ. Μάρδα σε Υπουργική Συνάντηση για τα 50 χρόνια του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών

 «Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Δ.  Μάρδα σε Υπουργική Συνάντηση για τα 50 χρόνια του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, Νέα Υόρκη, 24.02.2016»




O Yφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας, συμμετείχε στην Υπουργική συνάντηση για τα 50 χρόνια του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016. Στο πλαίσιο της θεματικής συζήτησης “Eradicating poverty – Leaving no one behind”, παρουσίασε τις απόψεις του, δίνοντας έμφαση στον μηχανισμό της υπεργολαβίας και στις επιπτώσεις του στη μείωση της φτώχειας.

Σύμφωνα με τον μηχανισμό αυτό ο κύριος ανάδοχος του έργου (εργολάβος), συνήθως βιομηχανίες αναπτυγμένων κρατών, μπορεί να αναθέτει δουλειές σε επιχειρήσεις με έδρα σε αναπτυσσόμενα κράτη. Ειδικότερα, μπορεί να αναθέτει μέρος της παραγωγής ενός προϊόντος, όπως λόγου χάρη, την παραγωγή κάποιων ανταλλακτικών ή κάποιων τμημάτων ενός οχήματος κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο ο συγκεκριμένος μηχανισμός, αφενός βοηθά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας-βιοτεχνίας και  στην αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων στις φτωχές χώρες, αφετέρου περιορίζει τις υφεσιακές τάσεις που μπορεί να εκδηλώνονται στις οικονομίες τους. Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Υφυπουργός, πρότεινε μια σειρά από κίνητρα φορολογικού χαρακτήρα,  υπέρ των βιομηχανιών των αναπτυγμένων κρατών, οι οποίες θα αποφασίσουν να  κάνουν χρήση του εν λόγω  μηχανισμού της υπεργολαβίας. Τα κίνητρα βέβαια αυτά, πρέπει να συμφωνηθούν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Εκμεταλλευόμενος την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Μάρδας, είχε επίσης συναντήσεις με επενδυτές, μεταξύ των οποίων στελέχη των Monarch, Alden, Perry Capital, York Capital, Oppenheimer Fund

--

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης