Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.2.16

Ευχαριστήριες επιστολές της ΥΜΑΘ


Ευχαριστήριες επιστολές της ΥΜΑΘ προς τις εταιρείες που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού



Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παρέδωσε προσωπικά σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, ευχαριστήριες επιστολές προς τις εταιρείες LIDL Hellas, ΕΥΑΘ Α.Ε. και ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., για τη συμμετοχή τους στη χρηματοδότηση του προγράμματος «Επιφανειακός Καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου» από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι σήμερα.
Η ΥΜΑΘ, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ευχαρίστησε τους εκπρόσωπους των τριών εταιριών για την ευαισθητοποίηση τους απέναντι στα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και για την κοινωνική υπευθυνότητα που επέδειξαν ενισχύοντας το πρόγραμμα του καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου.
Μετά το τέλος της συνάντησης, η Υφυπουργός δήλωσε: “Η ανταπόκριση των εταιρειών στο να αντιμετωπίσουμε από κοινού ένα πρόβλημα που αγγίζει όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει και τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε από την υγιή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.

Στη φωτογραφία: Βασιλική Αδαμίδου (LIDL HELLAS), Νίκος Παπαδάκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Υφυπουργός ΥΜΑΘ), Κυριάκος Ποζρικίδης (ΔΕΘ-Helexpo AE) και Ηλίας Ορφανίδης (North Aegean Slops).
Σημείωση: Ο καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου με το πρόγραμμα "Επιφανειακός Καθαρισμός" γίνεται μέσω ειδικού αντιρρυπαντικού σκάφους της North Aegean Slops, που συλλέγει από την επιφάνεια της θάλασσας ανά μήνα περισσότερα από 130 κ.μ. απορριμμάτων (πλαστικές και αλουμινένιες συσκευασίες, ξύλα, φύκια κ.ά.) ή επεμβαίνει με τον κατάλληλο εξοπλισμό σε έκτακτα ρυπαντικά περιστατικά, πχ από πετρελαιοκηλίδες. Η λειτουργία του σκάφους υποστηρίζεται οικονομικά από χορηγούς, φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, με την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης).

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης