Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.2.16

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στον δημοσιογράφο Αρ. Βικέτο 
(ΑΠΕ) μετά το τέλος της 3ης Άτυπης Υπουργικής Συνάντησης της Ομάδας των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ (Λεμεσός, 26.02.2016)


Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Στην τρίτη συνάντηση των κρατών μελών του Med Group  (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Μάλτα, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρος) υπήρξε μια ομόθυμη τοποθέτηση υπέρ των ελληνικών θέσεων όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα και υπήρξε σαφής κριτική σε όλους αυτούς που αναζητούν ατομικές λύσεις σε βάρος άλλων κρατών μελών. Υπογραμμίστηκε ότι το μέλλον της Ευρώπης συνδέεται με την αναζήτηση και πραγματοποίηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων και με τον σεβασμό στις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, πράγμα που τόνισα στη Σύνοδο. Δεν είναι δυνατόν ομόφωνα ληφθείσες αποφάσεις από τους εκλεγμένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ να ανατρέπονται από δύο τρία κράτη μέλη της ΕΕ επικαλούμενα αποφάσεις αστυνομικών διευθυντών.

Πέρα από το προσφυγικό, γεννιέται και ένα πρόβλημα δημοκρατίας. Είναι δυνατόν να μας ζητούν να πειθαρχήσουμε σε γραφειοκρατικές δομές για ζητήματα για τα οποία έχουν ληφθεί πριν από μερικές μέρες αποφάσεις από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των κοινωνιών των κρατών μελών της ΕΕ; Σαφώς το ερώτημα είναι ρητορικό και η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης