Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.2.16

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα Δρ. Hans-Rudolf Hodel.

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα Δρ. Hans-Rudolf Hodel.

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, Δρ. Hans-Rudolf Hodel, είχε σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Ο Αντιπρόεδρος ανέδειξε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών με τρόπο που να ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό κεκτημένο της Ευρώπης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη όλα τα Κράτη-Μέλη της Ένωσης να φανούν συνεπή απέναντι στις υποχρεώσεις τους.
Ο Δρ. Hans-Rudolf Hodel τόνισε τη διάθεση της Ελβετίας να συμβάλει ενεργά στις ελληνικές προσπάθειες για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, συνδράμοντας και στη διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Χάρις Ματσούκα, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα από το υψηλού επιπέδου ελβετικό σύστημα αιμοδοσίας.
Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α. προωθούν ήδη τη συγκεντροποίηση και αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η περαιτέρω αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών ώστε να επιτευχθεί η καθολική κάλυψη των αναγκών σε αίμα  από την εθελοντική αιμοδοσία.  Η εξέλιξη αυτή θα έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση τόσο στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας, στην περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας του αίματος, όσο και στην εμπιστοσύνη των ληπτών υπηρεσιών Υγείας.
Ο Dr. Hodel μετέφερε τη διάθεση της Ελβετίας να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη τεχνογνωσίας κατά τη διαδικασία αναβάθμισης του Ελληνικού Συστήματος Αιμοδοσίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης