Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.3.16

Στη Σμύρνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στη Σμύρνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών ελληνοτουρκικών σχέσεων, κυρίως στον οικονομικό τομέα, βρίσκεται στο επίκεντρο του 4ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών, που διεξάγεται στη Σμύρνη, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα, συνοδευόμενος από 10 υπουργούς.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ατζέντα περιλαμβάνει κυρίως ζητήματα σχετικά με τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη, καθώς και για την σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.
Παράλληλα, γίνεται το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο οποίο μετέχουν 36 ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς, κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, των τροφίμων και ποτών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των μεταφορών και logistics.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς, όπως αποτυπώνεται από τις συναντήσεις που έχουν ζητηθεί, όσον αφορά τις εξαγωγές προς τη γείτονα, επικεντρώνεται στα δομικά υλικά, και όσον αφορά τις τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουρισμό και τα ακίνητα.
Το Συμβούλιο γίνεται σε λιγότερο από 24 ώρες από την Σύνοδο ΕΕ -Τουρκίας στις Βρυξέλλες. Αναμένεται, κυρίως οι δύο πρωθυπουργοί να συζητήσουν περαιτέρω θέματα σχετικά με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και κυρίως, θα τεθεί από ελληνικής πλευράς το θέμα της εφαρμογής αλλά και της επιτάχυνσης των διαδικασιών επανεισδοχής μεταναστών.
Στην κυβερνητική αντιπροσωπία βρίσκονται οι υπουργοί:
1. Γ. Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
2. Ν. Κοτζιάς , Υπουργός Εξωτερικών
3. Π. Σκουρλέτης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
4. Θ. Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
5. Ν. Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
6. Γ. Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
7. Ε. Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού
8. Ο. Γεροβασίλη, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητική Εκπρόσωπος
9. Γ. Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών
10. Δ. Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης