Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.3.16

Τσίπρας-Μέρκελ: Απαράδεκτη η λογική των κλειστών συνόρων

Τσίπρας-Μέρκελ: Απαράδεκτη η λογική των κλειστών συνόρων
"Δεν μπορεί να κλείσει οτιδήποτε" είπε ακόμα μια φορά ξεκάθαρα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες, αναφερόμενη στο κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.
Ο αριθμός των προσφύγων δεν θα πρέπει να μειωθεί μόνο για ορισμένες, αλλά για όλες τις χώρες και γι αυτό απαιτείται μια "βιώσιμη λύση" από κοινού με την Τουρκία, πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.
Εν τω μεταξύ, Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, να υποστηρίξει τη μη διατήρηση στα τελικά συμπεράσματα της φράσης που αναφέρεται στο «κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων».
Μεταβολή του κλίματος για τη διαχείριση του προσφυγικού
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνεται η μεταβολή του κλίματος στο προσφυγικό. Όπως σημείωναν, μετά τις σημερινές συναντήσεις είναι ξεκάθαρο ότι το κλειδί πλέον για τη διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι τα κλειστά σύνορα, αλλά η εφαρμογή από την Τουρκία των συμφωνηθέντων και η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν ιδιαίτερα «σημαντικές» τις τρέχουσες εξελίξεις στέλνοντας μήνυμα πως τα «γρήγορα συμπεράσματα δε βοηθούν κανένα αλλά εγκυμονούν κινδύνους».
Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πηγές ανέφεραν ότι οι μονομερείς ενέργειες και η λογική των κλειστών συνόρων επικρίνεται, ενώ αντίθετα δεν υφίσταται καμία κριτική έναντι της Ελλάδας. Σύμφωνα, μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν κατά τη σημερινή συνάντηση τους σε μια κοινή θέση πως η λογική των κλειστών συνόρων είναι απαράδεκτη και πως δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στο κείμενο της τελικής δήλωσης της Συνόδου Κορυφής, καμία τέτοια αναφορά.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες συναντήσεις του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον Ολλανδό ομόλογό του τις τέσσερις θέσεις της Ελλάδας για μείωση των ροών, επιστροφές όσων δεν έχουν δικαίωμα ασύλου στην Τουρκία, αξιόπιστο σχήμα μετεγκατάστασης και οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας για τη διαχείριση του προσφυγικού.
Στη συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υλοποιήσει η Τουρκία πιο γρήγορα τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ.
Τέλος, στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, συμφωνήθηκε μια κοινή εθνική γραμμή για τη διευθέτηση των θεμάτων που προκύπτουν από το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας.


A.P.E

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης