Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.4.16

Ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα για 1.625 μαθητές δημοτικών σχολείων



Το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» θα καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 1.625 μαθητών, σε 9 Δημοτικά Σχολεία ώστε να επιτευχθούν αφενός η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και αφετέρου η βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, δηλαδή μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Την ευθύνη υλοποίησής του στα Σχολεία την έχουν οι Διευθυντές Π.Ε Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας και Δ’ Αθήνας καθώς και οι αρμόδιοι Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και το Διδακτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων, στο οποίο εφαρμόζεται.
Ειδικότερα:
1. Οι Διευθυντές Π.Ε. επιβλέπουν την υλοποίησή του στα εν λόγω σχολεία και ενημερώνουν εγγράφως την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ για προβλήματα που τυχόν προκύπτουν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος.
2. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημ. Εκπ/σης έχουν την ευθύνη του εκπαιδευτικού σχεδιασμού και της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών περιοχής ευθύνης του, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι του Προγράμματος. Επιπλέον, οι Σχολικοί Σύμβουλοι εγκρίνουν την αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων ευθύνης του.
3. Οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων:
Αξιοποιούν για την υλοποίηση του Προγράμματος το βοηθητικό προσωπικό που διατίθεται στις σχολικές μονάδες μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας (τραπεζοκόμοι κλπ.).
Ενημερώνουν σε ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για το σκοπό και τους στόχους του Προγράμματος Σίτισης και για την αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος της Σχολικής Μονάδας με μείωση του χρόνου της κάθε διδακτικής ώρας κατά πέντε λεπτά (5’) χωρίς να τροποποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα ως προς το περιεχόμενό του και το χρόνο των διαλειμμάτων και χωρίς να παραβιάζεται το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.
4. Το Σχολικό Συμβούλιο καλείται σε συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα για το σκοπό και τους στόχους του Προγράμματος, τον τρόπο και τις διαδικασίες υλοποίησής του καθώς και την επίλυση τυχόν πρακτικών ζητημάτων που ανακύπτουν.
Εφαρμογή
Δυνάμει του ως άνω Προγράμματος και για την καλύτερη λειτουργικότητα αυτού αναμορφώνεται ως προς τη διάρκεια των διδακτικών ωρών το ωρολόγιο πρόγραμμα των παρακάτω Δημοτικών Σχολείων, προκειμένου να υλοποιηθεί σε αυτά το Πιλοτικό Πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά γεύματα» από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:
α. 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καματερού
β.10ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Ανάκασα
γ. 11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
δ.4ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου
ε. 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου
στ. 4ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου
ζ. Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παλαιού Φαλήρου
η. Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης
θ. 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα κάτωθι Δημοτικά Σχολεία: ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Σύνολο μαθητών
5ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 212
10ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΝΑΚΑΣΑ 147
11ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 210
4ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ 194
5ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ 126
4Ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 277
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 90
2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 254
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ 115
ΣΥΝΟΛΟ 1625

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης