Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.4.16

Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας σε συνέδριο του ΙΑΚΕ στην Κρήτη και στους επίσημους εορτασμούς για την 1 η Απριλίου στην Αθήνα

Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας σε συνέδριο του ΙΑΚΕ στην Κρήτη

και στους επίσημους εορτασμούς για την 1 η Απριλίου στην Αθήνα
 
 Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών ( IAKE) ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής παρευρέθηκε την Παρασκευή, 1 Απριλίου, στο 2 ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο του ΙΑΚΕ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, και χαιρέτισε τις εργασίες του. Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης».
 
Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στην Κύπρο, τόσο στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης όσο και σε ζητήματα που αφορούν στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον ρόλο των εκπαιδευτικών εταίρων και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Παρουσίασε επίσης καλές πρακτικές συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αυτήν του Ανοιχτού Σχολείου.
 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ηράκλειο ο κ. Υπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.
 
Εξάλλου, χθες, 3 Απριλίου, ο Υπουργός Παιδείας παρευρέθηκε στη δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 1 ης Απριλίου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.
 
Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην Ελλάδα ολοκληρώνεται σήμερα, 4 Απριλίου, με συνάντηση που θα έχει στο Σπίτι της Κύπρου με την Ένωση Φοιτητικών Ενώσεων Κύπρου (ΕΦΕΚ). Το βράδυ της ίδιας μέρας θα είναι ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που από κοινού διοργανώνει η Κυπριακή Πρεσβεία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου.
 
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη 5 Απριλίου.
____

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης