Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.4.16

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι:

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι:



1.Παράταση στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Με ψήφιση νομοθετικής διάταξης από τη Βουλή στις 13/04/2016, χορηγήθηκε παράταση στις παροχές του ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε α)παράταση παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος κατά μία τετραμηνία περίοδο β) παράταση κατά τρεις μήνες της περιόδου χορήγησης της επιδότησης σίτισης και ενοικίου σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ελάμβαναν τις παραπάνω παροχές.

2. Καταβάλλονται οι αμοιβές στο προσωπικό των κοινωνικών δομών

Με άλλη νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή την ίδια ημέρα, ρυθμίζεται η κανονική καταβολή των αμοιβών του προσωπικού των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, των οποίων η λειτουργία ως δομών συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 έληξε τον Σεπτέμβριο του 2015 και με προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση καλύφθηκε μέχρι 30/6/02016 από εθνικούς πόρους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης