Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.5.16

H Ελλάδα γυρίζει σελίδα προς ένα νέο κεφάλαιο, είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

H Ελλάδα γυρίζει σελίδα προς ένα νέο κεφάλαιο, είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εγκαινιάζοντας το γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος
Παρουσία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππάς, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, τελέστηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια του χώρου που συστεγάζει το Γραφείο Τύπου της Ελλάδας και τον ΕΟΤ, στο Μανχάταν. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.
«Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σε περίοδο Αναστάσεως και Ανοίξεως κι όταν έχουμε αυτά δεν θέλουμε τίποτε άλλο. Είμαστε πέραν από δυσκολίες, εμπόδια, προβλήματα και αδιέξοδα», είπε αμέσως μετά την τελετή ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είπε πως βρισκόμαστε εδώ σε μία στιγμή άνοιξης.
«Όχι απλά ημερολογιακά σε στιγμή άνοιξης, αλλά και επί της ουσίας για την πατρίδα μας. Η οποία αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να γυρίσει σελίδα προς ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο θα αφήνει πίσω του τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία την οποία υπέστη η πατρίδα κι ο λαός μας και θα αναδεικνύει ξανά την Ελλάδα ως μία χώρα ισχυρή, που έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει μηνύματα σ’ όλο τον κόσμο και έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει τις εξελίξεις».
Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι αυτό αισθάνεται επισκεπτόμενος τις ΗΠΑ και ευρισκόμενος ανάμεσα στον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης.
«Η παρουσία μας αυτή μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους, διότι βλέπουμε ότι η Ελλάδα απλώνεται πέραν από τα γεωγραφικά της σύνορα κι όπου υπάρχουν Ελληνες υπάρχει και Ελλάδα. Η κουλτούρα κι η κληρονομιά μας, η δημοκρατική παράδοση που εδώ στις ΗΠΑ αναγνωρίζεται με το παραπάνω ως η ταυτότητα της χώρας μας, πράγμα που αξιολογούμε ως πολύ θετικό. Εδώ που βρισκόμαστε οι δημόσιοι λειτουργοί, με τη γνωστή και μόνιμη αυταπάρνηση θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό για να εκπέμψουν αυτά τα κρίσιμα μηνύματα σ’ όλο τον κόσμο, γιατί εδώ βρίσκονται σ’ ένα κρίσιμο πόστο».
Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε το γεγονός της συστέγασης του Γραφείου Τύπου με το Γραφείο του ΕΟΤ, υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας κι ο τρόπος με τον οποίο η χώρα προβάλλεται προς τα έξω.
«Εδώ συντονίζουμε δυνάμεις, εξοικονομούμε πόρους και οργανωνόμαστε, γιατί ακριβώς βρισκόμαστε στην περίοδο όπου το μήνυμα προς όλο τον κόσμο πρέπει να είναι πανίσχυρο και συντονισμένο, ότι η Ελλάδα μπήκε σε μία νέα φάση».
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι μπροστά μας οι λεωφόροι είναι ανοιχτοί κι ο κόσμος περιμένει την προσφορά.
«Πιστεύουμε και προσευχόμεθα αυτό το κέντρο να είναι κέντρο εκπομπής του παγκοσμίου Ελληνισμού, που είναι πέραν από κάθε γενεά και κάθε εθνικό περιορισμό και της Ορθοδοξίας, που είναι η βάση μας για να προχωρήσουμε», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
Ο σεβασμιότατος επισήμανε τη σημασία που δίνουν οι ηγέτες των ΗΠΑ στις δύο μεγάλες αξίες που έχει προσφέρει η Ελλάδα στην ανθρωπότητα, τη δημοκρατία και την ελευθερία, κάτι που του το έχουν επισημάνει και οι τρεις τελευταίο πρόεδροι της Αμερικής.
«Μου λένε το ίδιο πράγμα. Ότι εμείς από σας θέλουμε να δώσετε στην Αμερική με τα προβλήματα που έχει, τα πολυτιμότατα στοιχεία που έχετε. Τον Ελληνισμό και τη Δημοκρατία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιστήμη και τη σοφία και την Ορθοδοξία, που είναι μια συνέχεια από την εποχή του Χριστού μέχρι σήμερα. Επομένως, αυτό το κέντρο θα δώσει την απάντηση στους προέδρους, ότι εκπέμπουμε Ελληνισμό και Ορθοδοξία».
Παρευρέθηκαν, ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας, η αναπληρωτής μόνιμη αντιπρόσωπος Νάνσι Βράιλα, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Αθανασία Παπατριανταφύλλου, η Διευθύντρια του ΕΟΤ Γρηγορία Καματερού, ο διευθυντής του Εμπορικού Γραφείου Απόστολος Διγμπασάνης κι η πρόεδρος της Atlantic Bank του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νάνσι Παπαϊωάννου.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
«Η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιθυμεί γρήγορη και καθαρή λύση στο ζήτημα του χρέους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους κάποιων από τα μεγαλύτερα στον κόσμο επενδυτικά funds, ομίλους asset management και επενδυτές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργού Επικρατείας, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις οικονομικές εξελίξεις και το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο υλοποιεί το πρόγραμμα, αλλά υπερβαίνει τους στόχους του.
Υπογράμμισε ότι -μετά το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου- η Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε ένα νέο κεφάλαιο.
Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της καινούριας εποχής, τονίζεται, είναι η σταθερότητα που εκπέμπει μια χώρα η οποία υλοποιεί τα όσα δεσμεύεται, τόσο σε επίπεδο οικονομικών στόχων όσο και μεταρρυθμίσεων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλόξενο για επενδυτές και επιχειρήσεις οι οποίες σέβονται το νόμο και επιδιώκουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Οι συνομιλητές του υπουργού Επικρατείας συμφώνησαν πως είναι πλέον σαφές ότι η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας σε διαρκή κρίση ανήκει στο παρελθόν.
Σήμερα, τονίζεται στην ανακοίνωση, η εικόνα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας περιγράφει μια κυβέρνηση που τηρεί τα συμφωνηθέντα, διαθέτει την πολιτική βούληση και τη σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία και -με το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης- βάζει τη χώρα σε μια νέα τροχιά, σε έναν καινούριο ανοδικό κύκλο ανάπτυξης, σε μια κατάσταση τελείως διαφορετική από όσα απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου τα τελευταία χρόνια.
Κύριο χαρακτηριστικό της Ελλάδας -στο οποίο εστίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους οι επενδυτές- αποτελεί η σταθερότητα. Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, επιθυμία τους είναι οι Θεσμοί να ξεπεράσουν άμεσα τις διαφωνίες τους ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η συζήτηση για το χρέος.
Όπως έγινε σαφές από τις τοποθετήσεις των επενδυτών, η αγορά δεν έχει ακόμη προεξοφλήσει τα «καλά νέα» από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Με άλλα λόγια, δεν έχουν ενσωματωθεί στις τιμές μετοχών και ομολόγων και αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ελληνική αγορά, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του υπουργού.
 http://www.greeknewsonline.com

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης