Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.5.16

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση, ΑΝΥΠΕΞ, Ν. Ξυδάκη, με το Γενικό Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Πρέσβη κ. Lamberto Zannier

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση, ΑΝΥΠΕΞ, Ν. Ξυδάκη, με το Γενικό Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Πρέσβη κ. Lamberto Zannier
(ΥΠΕΞ, 10/5/2016)


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης συνάντησε σήμερα το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Πρέσβη κ. Lamberto Zannier.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της ημερίδας με θέμα «Μετανάστευση, Πρόσφυγες και Ευρωπαϊκή Ασφάλεια: Ενισχύοντας τη συνεργασία, οικοδομώντας συμμαχίες» που διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και τo Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο  κ. Zannier ενημέρωσε τον κ. Ξυδάκη για τη δραστηριότητα του ΟΑΣΕ στο ουκρανικό ζήτημα και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Στη συνέχεια οι συνομιλητές επικεντρώθηκαν στην τρέχουσα προσφυγική και μεταναστευτική κρίση επισημαίνοντας τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του φαινομένου και τη σύνθετη προσέγγιση που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπισή του. Ο ΑΝΥΠΕΞ επεσήμανε τις ασυνέχειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανάγκη τα κράτη μέλη να εργαστούν με συναντίληψη για την υπεράσπιση των κοινών αξιών της Ευρώπης.

Τέλος, έγινε αναφορά στην ασταθή γεωπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και την ανάγκη εκπόνησης και άμεσης εφαρμογής από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα στηρίζεται στη συναίνεση και συνεργασία όλων των πλευρών, με στόχο την ειρήνη και την ομαλότητα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης