Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.9.16

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε σήμερα συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε σήμερα συνέντευξη

στην τηλεόραση της ΕΡΤ, στην εκπομπή ‘’Πρωινή ζώνη’’
των δημοσιογράφων κκ. Χρήστου Παγώνη και Γιάννη Δάρα.


Για την Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία ταλανίζεται από εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να τα εξάγει σε μία περίοδο όπου και οι πιο συντηρητικοί πολίτες της χώρας, αντιλαμβάνονται πως για να βγει αυτή από τα δεινά που την οδήγησαν όλες αυτές οι πολιτικές ετούτα τα χρόνια, πρέπει να έχει πολιτική σταθερότητα.
Υπάρχει εναλλακτική; Ας πούμε λοιπόν ότι γίνεται αυτό που θέλει η Νέα Δημοκρατία, που επιδιώκει εκλογές: Τι θα εξαχθεί από αυτές, αν υποθέσουμε ότι γίνουν; Για να καταργήσουν τον νόμο Παππά όπως μου λέτε, θα πρέπει να έχουν κυβέρνηση. Θα έχουν κυβέρνηση; Μα, είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα να τα συζητάμε;





Για το Μητρώο Πολιτών.

Η χώρα αυτήν την στιγμή είναι τελευταία στην Ευρώπη, από πλευράς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ξοδεύτηκαν 7 δισεκατομμύρια από το 2000 μέχρι σήμερα και κανένα σύστημα δεν επικοινωνεί με το άλλο. . Προσπαθούμε λοιπόν χωρίς να ξοδέψουμε αυτά που ξόδεψαν αυτοί ούτε κατ΄ ελάχιστον, να εκκαθαρίσουμε το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο και να συστήσουμε το Μητρώο Πολιτών όπου θα είναι πλέον σαφές ποιος είναι ο Κουρουμπλής π.χ και με βάση αυτόν τον αριθμό, θα υπάρχει διαλειτουργικότητα των 280 βάσεων δεδομένων του Δημοσίου, μικρών και μεγάλων.
11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά που τώρα τα διακινούν οι άνθρωποι του Δημοσίου, θα διακινούνται πλέον ως πληροφορία. Δεν χρειάζεται να πηγαίνει κάποιος πουθενά. Θα δίνει ο πολίτης μια εντολή μέσα από τον υπολογιστή, και η πληροφορία θα μεταφέρεται αυτομάτως.
Το Μητρώο Πολιτών θεωρώ, ότι τέλη Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο, εγώ να πω, τέλος του χρόνου. Και υπολογίζουμε μέσα στο ’17 οι μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων του Δημοσίου που είναι το 70-75% της πληροφόρησης που χρειαζόμαστε, να είναι έτοιμο. Και έτσι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο πρόσβασης του πολίτη στην πληροφορία που θέλει.

Για την Εθνική Επιτροπή Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας.

Συγκροτήσαμε με νόμο την Εθνική Επιτροπή Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας.
Εάν διαβάσει κανείς Ισοκράτη ή Πίνδαρο θα δει πως από τότε είχαν εντοπίσει το πρόβλημα των πολλών νόμων και πως οι πολλοί νόμοι οδηγούν σε κακοδιοίκηση. Νόμοι όπου επικαλύπτει ο ένας τον άλλον, ακυρώνει ο ένας τον άλλον, ασάφειες, παρερμηνείες, διαφθορά, με συνέπεια να έχουμε κακή απονομή δικαιοσύνης, καθυστερήσεις στις αποφάσεις, όλα αυτά λοιπόν αλληλεπιδρούν στο να μην έχουμε ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος. Σε αυτήν την Επιτροπή λοιπόν συμμετέχουν οι τρεις κοσμήτορες των Νομικών Σχολών της χώρας, καθηγητές Πανεπιστημίου και το υπουργείο Δικαιοσύνης, που έχουν επιφορτιστεί μέσα σε τρία χρόνια να έχουν απαλλάξει την ελληνική Δικαιοσύνη από τα βάρη που κουβαλάει.



Για την επαναθεσμοποίηση του ‘’Καλλικράτη’’.

Θα μεταφερθούν αρμοδιότητες και πόροι ώστε η Αυτοδιοίκηση να αναλάβει τον ιστορικό και ουσιαστικό ρόλο που έχει να παίξει δηλαδή να απαντήσει στα προβλήματα που ταλανίζουν τον πολίτη.

Για τους παιδικούς σταθμούς.

Καλύψαμε όλους τους πολίτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Εφαρμόσαμε ένα νέο σύστημα. Κι εγώ ο ίδιος δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτήν την φροντίδα. Αυξήσαμε κατά 4 χιλιάδες τις θέσεις των παιδιών. Κι εγώ πιστεύω στον ρόλο του παιδικού σταθμού. Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχουμε διευθετήσεις πολλών εκκρεμοτήτων. Αλλά σας ομολογώ πως υπάρχουν δήμοι στην χώρα που δεν έχουν ένα ΚΔΑΠ ή ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Αυτήν την ανισότητα οφείλει η κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και αποφασιστικά. Κι εγώ λοιπόν μαζί με την κυρία Φωτίου αναλαμβάνουμε την ευθύνη μέχρι του χρόνου τέτοιον καιρό να μην υπάρχει δήμος χωρίς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.
Την 1η Οκτωβρίου θα δούμε ποια voucher στην περιφέρεια δεν έχουν καλυφθεί και πόσα δεν δόθηκαν στην Αθήνα όπου υπάρχουν οι δομές.

Για την Θάσο.

Εκεί πήγαμε με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό κ. Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Δεν είναι πάντα καλό να προτρέχουμε έτσι για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα εναέρια μέσα που διαθέτουμε από το Σάββατο το πρωί και ήταν ήδη εκεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας και αμέσως μετά έφθασε και ο υπουργός κ. Τόσκας. Πήγαμε με τον πρωθυπουργό και είδαμε την κατάσταση από κοντά, ακούσαμε όλους τους παράγοντες, τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη. Όλοι ομολόγησαν πως προσπάθησαν από κοινού και με άλλους δήμους και χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα και τα επίγεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν αυτήν την καταστροφή. Τώρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να εξασφαλίσουμε την δυνατότητα άμεσων αντιπλημμυρικών έργων γιατί καταλαβαίνετε τι προβλήματα, μπορεί να προκύψουν από τις βροχοπτώσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης