Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.9.16

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν

Οι προοπτικές ενδυνάμωσης της ενεργειακής συνεργασίας της Ελλάδας με το Ιράν και οι δυνατότητες διεύρυνσης της δραστηριοποίησης ιρανικών εταιριών στον ενεργειακό τομέα στη χώρα μας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν Valiollah Seif, τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα Majid Motallebi Shabestari και στελέχη της τράπεζας.
Κατά πληροφορίες συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι δυνατότητες επενδύσεων στον τομέα της διύλισης ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και για τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αεριου που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης
συζητήθηκαν θέματα χρηματοδοτήσεων δραστηριοτήτων μέσω του τραπεζικού τομέα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΝ ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες στη βάση της αμοιβαιότητας και στον ειλικρινή δίαυλο επικοινωνίας που έχει επιτευχθεί. Επεσήμανε, επίσης, ότι ο πολιτικός δρόμος έχει ανοίξει σε σχέση με τα υπό συζήτηση θέματα και είναι πλέον θέμα των εταιριών η περαιτέρω αξιολόγηση και ανάπτυξή τους.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας με συνεργάτες του, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης συνοδευόμενος από στελέχη της επιχείρησης, καθώς και συνεργάτες του υπουργού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης