Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.9.16

Συνάντηση του υπ.Άμυνας Π.Καμμένου με τον πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου και θέμα τους αγνοούμενους

Συνάντηση του υπ.Άμυνας Π.Καμμένου με τον πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου και θέμα τους αγνοούμενους



Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη.Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν το θέμα των αγνοουμένων.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά από τη συνάντηση ο ΥΕΘΑ επεσήμανε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον οποίο έχουμε μία μακροχρόνια σχέση και με ιδιαίτερη χαρά τον υποδέχθηκα σήμερα εδώ.Η μακροχρόνια σχέση έχει να κάνει με πολιτικούς αγώνες που έχει δώσει ο ίδιος προσωπικά, αλλά και εγώ, για να αναδειχθεί όλη η αλήθεια σε σχέση με το δράμα της Κύπρου, το πραξικόπημα, την εισβολή, την κατοχή, το θέμα των αγνοουμένων.

Κάναμε μία συζήτηση και πέρα από τα επίσημα αρχεία που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Βουλή των Ελλήνων, στην εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οποιαδήποτε άλλα στοιχεία υπάρχουν, είτε στα Γενικά Επιτελεία είτε σε αρχεία τα οποία δεν έχουν δοθεί, η απόφαση της Κυβέρνησης και η εντολή του Πρωθυπουργού
είναι όλα αυτά τα στοιχεία να δοθούν προκειμένου να μάθει ο ελληνισμός την αλήθεια.

Αν δεν ξέρουμε τι συνέβη στο παρελθόν, δεν μπορούμε να βαδίσουμε προς το μέλλον. Δέσμευση, λοιπόν, κ. Πρόεδρε είναι ότι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία θα δοθούν όλα τα στοιχεία, ανεξαρτήτως περιεχομένου.

"Στις 4 Οκτωβρίου θα υποδεχθούμε με όλες τις στρατιωτικές τιμές τα οστά των ηρώων του «Noratlas».

"Η προσπάθεια αποκατάστασης όλων εκείνων που «ξεχάσαμε» όλα αυτά τα χρόνια βλέπετε ότι προχωρά. Αναφέρομαι σε εκείνους που πολέμησαν στην Κύπρο στην εισβολή και στην κατοχή, στην αποκατάσταση των μαχητών της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς και όλων εκείνων που για πολλά χρόνια
έμειναν με το παράπονο ότι η πατρίδα δεν τους αναγνώρισε.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στις 4 Οκτωβρίου θα υποδεχθούμε με όλες τις στρατιωτικές τιμές τα οστά των ηρώων του «Noratlas».

Σας ευχαριστώ πολύ».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης