Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.9.16

Δήλωση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα

Δήλωση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα


Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεοδώρου Βενιάμη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θεωρώ ότι η δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεδώρου Βενιάμη στέλνει προς όλες τις κατευθύνσεις ένα πολύ θετικό, ουσιαστικό και αισιόδοξο μήνυμα.
Διαφαίνεται ότι οι πολύπλευρες προσπάθειες που συστηματικά και δημόσια καταβλήθηκαν, από το 2015 μέχρι σήμερα, οδηγούν πλέον σε ωρίμανση κοινών -πιστεύω- στόχων για την αναζωογόνηση της ελληνικής ναυτοσύνης με παράλληλη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας.
Η Κυβέρνηση χαιρετίζει τη δήλωση αυτή με την προσδοκία και την ενθάρρυνση, το συντομότερο δυνατόν, να υπογραφεί μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη δραστική αύξηση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών στα με ελληνική σημαία αλλά και γενικότερα στα ελληνόκτητα πλοία, επιβεβαιώνοντας επιλογές που είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες και συμβατές με την παράδοση της ελληνικής ναυτιλίας.
Ρεαλισμός, ανταγωνιστικότητα και ελληνική ναυτοσύνη μπορούν και πρέπει να μην είναι στόχοι αντιτιθέμενοι. Η Ελληνική Ναυτιλία είναι σε θέση να κατακτήσει μια ακόμη νέα, φιλόδοξη, παγκόσμια πρωτιά και σε αυτό το πεδίο. Η ελληνική κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα επικροτήσει με ενθουσιασμό μια τέτοια κατάκτηση, θα τη στηρίξει και θα αποδώσει τα εύσημα στους πρωταγωνιστές, Έλληνες πλοιοκτήτες και ναυτικούς.»

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης