Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.11.16

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδη
ς σήμερα παραβρέθηκε στην Τελετή Έναρξης και Αφής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στον Τύμβο του Μαραθώνα και απηύθυνε χαιρετισμό.
«Κυρίες και κύριοι,
Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή είναι η πρώτη δημόσια τοποθέτησή μου σε αθλητικό γεγονός. Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνθρωπο από το να βρίσκεται στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού της χώρας που γεννήθηκε το ολυμπιακό πνεύμα και αναβίωσε το ολυμπιακό ιδεώδες. Πολύ περισσότερο σε στιγμές σαν και αυτή, στην τελετή Εναρξης του Κλασικού και Αυθεντικού μαραθωνίου, της διαδρομής που ο Αθηναίος οπλίτης αψηφώντας την κόπωση της προηγούμενης μάχης τρέχει στους συμπολίτες του για να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης.
Για εμάς τους Έλληνες αυτή η διαδρομή, αυτός ο αγώνας σημαίνει πολλά και σημαντικά πράγματα που είναι τόσο ισχυρά που μετατρέπονται σε παγκόσμια σημεία αναφοράς: τη νίκη του πολιτισμού έναντι της βαρβαρότητας, της δημοκρατίας έναντι του δεσποτισμού, του φωτός έναντι του σκοταδιού. Τα πρόσωπα δε αποκτούν ιδιαίτερους συμβολισμούς και ιδιαίτερη σημασία: Φειδιπίδης, Σπύρος Λούης αλλά και Γρηγόρης Λαμπράκης. Έτσι λοιπόν κάθε αθλητής που συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή τη διαδρομή, γίνεται ο ίδιος κοινωνός μα συνάμα και πρεσβευτής αρχών, ιδεωδών και μηνυμάτων. Ο Μαραθώνιος δρόμος είναι συνυφασμένος με την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια με τις κοπιώδεις προσπάθειες ανθρώπων με υψηλά ιδανικά αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα του παγκόσμιου αθλητισμού. Τους ευχαριστούμε για αυτό και δηλώνουμε πως θα παρέχουμε κάθε βοήθεια για την προώθηση του έργου τους. Μέσα στο πνεύμα αυτό σας καλωσορίζω στην πατρίδα του αθλητισμού και του πολιτισμού, στην πατρίδα του «ευ αγωνίζεσθαι», στον ελληνικό μα και συνάμα παγκόσμιο κλασικό μαραθώνιο»

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης