Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.11.16

Συνάντηση υπ. Παιδείας με θεσμούς: "Αγκάθι" οι περιορισμοί στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τον νόμο Φίλη

Συνάντηση υπ. Παιδείας με θεσμούς: "Αγκάθι" οι περιορισμοί στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τον νόμο Φίλη

Το τριετές σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, αλλά και ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, με κλιμάκιο των Θεσμών.
Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, το κλίμα ήταν «πάρα πολύ καλό» σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο τριετές πλάνο, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει χωρίς εμπόδια από πλευράς θεσμών.
Ωστόσο, το «αγκάθι» της συνάντησης ήταν, για ακόμη μια φορά, το θέμα της διάταξης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, που αφορά στις απολύσεις των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα πάντα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Γαβρόγλου επαναδιατύπωσε τη θέση που είχε διατυπώσει στο παρελθόν και ο κ. Φίλης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή, αφού πλέον είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους.
Υπενθυμίζεται, ότι, σύμφωνα με το νόμο Φίλη, οι απολύσεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ένα ιδιωτικό σχολείο για περισσότερα από δύο χρόνια, θα παραπέμπονται για κρίση σε συμβούλιο εκπαιδευτικών στα πρότυπα των δημοσίων σχολείων. Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίθεση, όχι μόνο των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και των Θεσμών, καθώς θεωρήθηκε «προάγγελος» για επέκταση και σε άλλους τομείς της ιδιωτικής οικονομίας.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα πάντως, αναμένεται να υπάρξει συνέχεια, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα και νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους Θεσμούς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης