Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.12.16

Ν. Κοτζιάς: Η Ευρώπη χρειάζεται εμπιστοσύνη

Ν. Κοτζιάς: Η Ευρώπη χρειάζεται εμπιστοσύνη

«Η Ευρώπη δεν είναι σήμερα, όπως ήταν πριν από 40 χρόνια, το επίκεντρο του κόσμου. Η Ευρώπη χρειάζεται, όμως, όπως και τότε την εμπιστοσύνη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Αμβούργο.
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν εκ νέου και σε βάθος τα οράματα του Οργανισμού για τον 21ο αιώνα, όπως και να επανεξεταστεί καλύτερα η γεωπολιτική κατάσταση της Ευρώπης, καθώς τόσο η Ευρώπη όσο και η Βόρεια Αμερική, όπως είπε, δεν είναι σήμερα οι ίδιοι παίκτες που ήταν όταν υπογράφηκε η Συμφωνία του Ελσίνκι. Επισήμανε δε ότι η αναγκαία εμπιστοσύνη, την οποία χρειάζεται η Ευρώπη σημαίνει υλοποίηση των Συμφωνιών του Μινσκ, επιδίωξη της εμπέδωσης του Κράτους Δικαίου και της υπεράσπισης της Δημοκρατίας και, πάνω από όλα, των αρχών του ΟΑΣΕ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης