Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.1.17

«Η Τουρκία να σεβαστεί τα σύνορα της Ελλάδας, της Ευρώπης και την συνθήκη της Λωζάνης»

«Η Τουρκία να σεβαστεί τα σύνορα της Ελλάδας, της Ευρώπης και την συνθήκη της Λωζάνης»

«Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση RTP. «Η σημερινή παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης» είπε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος που πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία. «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος αύριο θα συναντηθεί με Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρέμπελο Ντε Σόουζα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να αλλάξει την πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη και ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη προκαλεί τα προβλήματα, όπως την αύξηση του χρέους, των ανισοτήτων, της ανεργίας και δυναμιτίζει το κοινωνικό κράτος.

Πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας. Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ακόμη ο κ. Παυλόπουλος και στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη οι δυο λαοί, Έλληνες και Πορτογάλοι να υπερασπίσουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης