Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.1.17

Αλ. Τσίπρας: Οικονομικοί πόροι στις κοινωνικές υποδομές

Αλ. Τσίπρας: Οικονομικοί πόροι στις κοινωνικές υποδομές

Το σύλλογο παιδιών με σύνδρομο Down επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Τσιφλίκης ο οποίος έθεσε το θέμα της λειτουργίας του χώρου που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα στη Καλαμαριά ώστε να παρέχονται στα παιδιά εκπαιδευτικά προγράμματα.
Ο πρωθυπουργός που ανέφερε ότι δεν θα εκφωνήσει πολιτικό λόγο ούτε θα δώσει μήνυμα με πολιτική αξιοποίηση τόνισε ότι ήταν συγκινητική η στιγμή όταν αποδέχτηκε το αίτημα του συλλόγου, για να πούνε τα παιδιά του συλλόγου, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε τήρησε την υπόσχεσή του να φέρει στα παιδιά το μηχάνημα που του ζήτησαν για να βλέπουν ταινίες.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπήρχε έντονο κοινωνικό έλλειμμα που οξύνθηκε από την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα ήταν ελλιπές. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να κατευθυνθούν πόροι στις κοινωνικές υποδομές παρά τις συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Μίλησε  για την κατάθεση πλαισίου νόμου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά ανθρώπους με αναπηρία. Ο πρωθυπουργός που άνοιξε μαζί με τα παιδιά τα δώρα που τους έφερε, ξεναγήθηκε στους κοιτώνες και στους χώρους του κτιρίου και φύτεψε μαζί με τα παιδιά μια ελιά στους χώρους του κτιρίου.
Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των προσφύγων ο πρωθυπουργός
Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των προσφύγων, στον «Αστερόκοσμο» της Δ.Ε.Θ. βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη γιορτή για τα προσφυγόπουλα ήταν επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό τον συντονισμό του Γραφείου Περιφερειακού Συντονισμού Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου, με την αμέριστη συμπαράσταση του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και την ευγενή υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης