Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.2.17

Ν. Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια "νευρική δύναμη"

Ν. Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια "νευρική δύναμη"

Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια «νευρική δύναμη», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κληθείς να σχολιάσει τις εντάσεις των τελευταίων ημερών στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Εδώ δεν κάναμε συζήτηση ούτε για την Τουρκία ούτε για το Αιγαίο», σημείωσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι έχει χαρακτηρίσει εδώ και ενάμιση χρόνο τη γειτονική χώρα ως νευρική χώρα που αναλόγως πρέπει να αντιμετωπίζεται.
«Ούτε να παραβλέπουμε και να μην παίρνουμε μέτρα που να παρεμποδίζουν την εκδήλωση αυτής της νευρικότητας, αλλά ούτε και να υπερβάλλουμε εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές νευρικές κινήσεις της Τουρκίας έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της και την εσωτερική αντιπαράθεση», είπε ο κ. Κοτζιάς.
Ερωτηθείς αν αναμένονται εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «είναι πιθανό να έχουμε στο δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, όσον αφορά τις εγγυήτριες δυνάμεις, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης