Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.3.17

Τις αρχικές παρατηρήσεις της Ελλάδας για την αγροτική πολιτική της ΕΕ μετά το 2020, εξέφρασε ο Β. Αποστόλου

Τις αρχικές παρατηρήσεις της Ελλάδας για την αγροτική πολιτική της ΕΕ μετά το 2020, εξέφρασε ο Β. Αποστόλου

Τις αρχικές παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020, παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης επίσημης συζήτησης για το εν λόγω ζήτημα, στη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας.
Ο Έλληνας υπουργός, στην παρέμβασή του στο συμβούλιο, σημείωσε αρχικά πως και στη νέα περίοδο πρέπει να διατηρηθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της ΚΑΠ, δηλαδή να είναι «τόσο Κοινή όσο και Αγροτική», ενώ υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η «ευλεξία», καθώς «οφείλει να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ιδιαιτερότητες και διαφοροποιημένες στοχεύσεις κάθε κράτους-μέλους κατά την εφαρμογή της».
Επιπλέον, ο κ. Αποστόλου μίλησε για τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα ΚΑΠ. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, η διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η ενίσχυση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα και της οικονομίας της υπαίθρου, στις οποίες η ελληνική πλευρά δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης