Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.3.17

Σ. Φάμελλος για τους δασικούς χάρτες: Η κυβέρνηση τόλμησε όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενες

Σ. Φάμελλος για τους δασικούς χάρτες: Η κυβέρνηση τόλμησε όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενες

Η κυβέρνηση τόλμησε αυτό που δεν τόλμησαν για δεκαετίες όλες οι προηγούμενες, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας σχετικά με τα θέματα που έχουν ανακύψει με τους δασικούς χάρτες.
Ο υπουργός, που είχε κληθεί να απαντήσει σήμερα σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα αυτό, υπογράμμισε ότι «η επιλογή να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά, είναι για την κυβέρνηση μια μονοσήμαντη επιλογή». Για τα προβλήματα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών ζήτησαν απαντήσεις οι βουλευτές, Αθανάσιος Δαβάκης (ΝΔ) και Βασίλης Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη).
«Η κυβέρνηση κλήθηκε και ανέλαβε την ευθύνη να υλοποιήσει κάτι που έχει νομοθετηθεί στη χώρα μας από το 1976 και καμία κυβέρνηση δεν είχε την τόλμη και την πολιτική βούληση να το υλοποιήσει», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας ότι το πολιτικό σύστημα δεν τόλμησε να υλοποιήσει νόμους και το Σύνταγμα του 1975, να προστατεύσει το δάσος, να θέσει κανόνες, να αποτυπώσει νομιμότητα και κανονικότητα.
«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι δασικοί χάρτες. Είναι αυτά που αποκαλύπτουν οι δασικοί χάρτες, διότι έρχονται να επιλύσουν προβλήματα που δημιούργησε η μεταπολίτευση στη χώρα μας» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι «το χτύπημα στην πλάτη του Έλληνα αγρότη, ότι ?μην ανησυχείς, δεν θα γίνουν οι δασικοί χάρτες? σήμαινε ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα της αγροτικής καλλιέργειας, δεν θα αποτυπωθεί η γη του, δεν θα εκσυγχρονιστεί η καλλιέργεια του».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης