Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.3.17

Ικανοποίηση Κοτζιά για την διαφαινόμενη αλλαγή στρατηγικής της ΕΕ απέναντι στην Αίγυπτο

Ικανοποίηση Κοτζιά για την διαφαινόμενη αλλαγή στρατηγικής της ΕΕ απέναντι στην Αίγυπτο

Την ικανοποίησή του για την αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ απέναντι στην Αίγυπτο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
«Νομίζω ότι ήταν μια καλή μέρα για το Συμβούλιο, διότι άλλαξε την πολιτική του απέναντι στην Αίγυπτο, και από μια συνεχόμενη αρνητική ατζέντα πέρασε σε μια θετική, άρχισε δηλαδή να εξετάζει με ποιους τρόπους και μεθόδους μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις της ΕΕ με την Αίγυπτο, η οποία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ν. Κοτζιάς. Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι «σήμερα έγινε μια σύντομη συζήτηση».
Εξάλλου, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι στο σημερινό Συμβούλιο εκφράστηκε η ανησυχία των ομολόγων του για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ιδιαίτερα στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ. «Αυτό που υπογραμμίσαμε εμείς, είναι ότι το ζήτημα έχει να κάνει με το ότι πολλοί αντιλαμβάνονται την ΕΕ μόνο ως χορηγό χρημάτων και όχι ως μια προοπτική συμμετοχής σε ένα κέντρο εξουσίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης