Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.4.17

Εντοπισμός και περισυλλογή προσφύγων από δύσβατη περιοχή στη Μήθυμνα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Εντοπισμός και περισυλλογή προσφύγων από δύσβατη περιοχή στη Μήθυμνα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών



Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας για την ύπαρξη είκοσι έξι (26) προσφύγων, σε δύσβατη περιοχή της «ΛΑΓΚΑΔΑΣ» στις βορειοανατολικές ακτές νομού Λέσβου.
Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από στεριά και πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'' και το οποίο πραγματοποίησε ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο «ΤΣΟΝΙΑ» Λέσβου .
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

*****
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμένα Βενετία Ιταλίας, ένας 20χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια μίας 26χρονης αλλοδαπής που τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του, η οποία επίσης συνελήφθη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, ένας 24χρονος αλλοδαπός, συνελήφθην απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
· 11χρονος αλλοδαπός, από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Ν.Π. 11070,
· 25χρονος αλλοδαπός, από το λιμένα Άνδρου στο λιμένα Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης