Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.5.17

Έ. Αχτσιόγλου: Το νομοσχέδιο με ίσα μέτρα και αντίμετρα οδηγεί στο τέλος της επιτροπείας

Έ. Αχτσιόγλου: Το νομοσχέδιο με ίσα μέτρα και αντίμετρα οδηγεί στο τέλος της επιτροπείας

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα σημαντικό και καθοριστικό βήμα μιας μεγάλης διαδρομής, δύσκολης γεμάτης εμπόδια αλλά που θα οδηγήσει στο τέλος του προγράμματος επιτροπείας και των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.
Η κ. Αχτσιόγλου, αναγνώρισε ότι στο νομοθετικό πλαίσιο υπάρχουν και δυσμενείς όροι, που είναι όμως, όπως είπε, αποτέλεσμα τόσο των αρνητικών συσχετισμών και των δογματικών αντιλήψεων που επικρατούν στην ΕΕ και οι οποίοι φρόντισαν να ενισχύσουν μια αδιέξοδη πολιτική, όσο και ενός παλαιού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα που εφάρμοσε αποτυχημένες πολιτικές.
Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και κυρίως στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, τονίζοντας ότι ενώ «κραύγαζε πως η κυβέρνηση καθυστερούσε να κλείσει την Αξιολόγηση, μιλούσε για ιδεοληψίες και ζητούσε να κλείσει με το όποιο κόστος, τώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση, οι κραυγές της συνεχίζονται μιλώντας για καταστροφική συμφωνία».
«Ενώ εμείς προσπαθούσαμε να αντικρούσουμε τις παράλογες απαιτήσεις, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφωνούσε με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η ελληνική αντιπολίτευση κραύγαζε ότι καθυστερούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση γιατί είμαστε ανίκανοι και έχουμε ιδεοληψίες. Τόσα και άλλα τόσα μας καλούσατε να υπογράψουμε. Από κοντά και μερίδα των ΜΜΕ που βλέπει παντού την οικονομική καταστροφή», επεσήμανε και πρόσθεσε:
«Ακούμε για μέτρα ασπιρίνες. Πώς γίνεται όμως τα αρνητικά μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν από τον δογματισμό του ΔΝΤ και την δειλή στάση των Ευρωπαίων να είναι καταστροφή και «τα χειρότερα που ήρθαν ποτέ» και την ίδια στιγμή τα ισόποσα θετικά μέτρα να είναι ασπιρίνες; Για άλλη μια φορά δύο μέτρα και δύο σταθμά από την αντιπολίτευση του «τόσα και άλλα τόσα». Δύο μέτρα και δύο σταθμά γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η επαναφορά του παλιού καθεστώτος. Γιατί όποτε αναγκάζεστε να μιλήσετε συγκεκριμένα αναδεικνύεται περήφανα την ταύτιση σας με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, με την πολιτική που διέλυσε την κοινωνική πλειοψηφία και χρεοκόπησε την ελληνική κοινωνία».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης