Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.5.17

Ν. Παππάς: «Λογαριασμοί του Καραγκιόζη» τα ποσά που παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης για τα μέτρα

Ν. Παππάς: «Λογαριασμοί του Καραγκιόζη» τα ποσά που παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης για τα μέτρα

«Λογαριασμούς του Καραγκιόζη» χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τα ποσά που παρουσιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για το ύψος των μέτρων και των αντίμετρων και είπε πως οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».
«Με τις κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τα δύο πρώτα μνημόνια είχαμε 25% μείωση του ΑΕΠ και την απώλεια σχεδόν ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας, και αυτή την πορεία εμείς έχουμε αρχίσει και αναστρέφουμε», είπε ο κ. Παππάς, ενώ σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παππάς απάντησε: «Με βάση τις δημοσκοπήσεις θα έπρεπε να είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και να είχε κερδίσει το "ναι στο δημοψήφισμα. Οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια. Θα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και ο κόσμος θα γνωρίζει ποιοι άνοιξαν πληγές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και επιμένουν στις ίδιες συνταγές και ποιοι κατάφεραν να τη βγάλουν από την κρίση».
Σχετικά με το Eurogroup της Δευτέρας τόνισε πως δεν συντρέχουν λόγοι καθυστερήσεων στο να υπάρξει μια συνολική συμφωνία και για το θέμα του χρέους. Υπενθύμισε ότι και στην πρώτη αξιολόγηση κάποιοι «έπαιζαν παιχνίδια» και ήθελαν να μην κλείσει, αλλά «δεν τους πέρασε» και σημείωσε: «Οι πιέσεις είναι προς την πλευρά που πρέπει, ώστε να υπάρξει λύση. Άπαντες έχουν κάνει τα βήματα για να υπάρξει μια  λύση που να κόβει το καρπούζι στη μέση και ήρθε η σειρά και των τελευταίων επιμενόντων να κάνουν το ίδιο».
Ο κ. Παππάς τόνισε ότι οι επικεφαλής τριών πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστερά) ζήτησαν ευθαρσώς να υπάρξει τη Δευτέρα λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους και έστρεψε τα πυρά του εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας: «Ποια είναι η θέση των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης; Ποια είναι η θέση του αδελφού κόμματος της Ν.Δ.; Σιωπή έως απόρριψη».
Για την καθυστέρηση στον ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είπε ότι «το ξέρει όλη η οικουμένη και μόνο η ηγετική επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ δεν το έχει παραδεχθεί ότι οι καθυστερήσεις υπήρξαν λόγω των μεγάλων διαφωνιών που είχαν μεταξύ τους οι θεσμοί».
Ταυτόχρονα επισήμανε ότι «δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται με την κεκτημένη ταχύτητα της κυβέρνησης Σαμαρά» και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, τον κάλεσε «να εξηγήσει κάποια στιγμή αν επρόκειτο για success story, όπως έλεγε ο κ. Σαμαράς, αν τα έκανε όλα καλά ο πρώην πρωθυπουργός ή έκανε και λάθη και τι από αυτά που έκανε ο κ. Σαμαράς και υπέγραψε ο ίδιος ως υπουργός του, επιδιώκει να τα ξανακάνει αν ποτέ-που δεν θα γίνει-αναλάβει τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας».
Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών υπογράμμισε πως το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει παραχωρήσει στο ΕΣΡ όλες τις απαραίτητες υποδομές για να ξεκινήσει άμεσα ο διαγωνισμός. Παρατήρησε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις που δεν είναι δικαιολογημένες και ως προς τον αριθμό των αδειών περιμένει το ΕΣΡ να διαμορφώσει τη θέση του.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης