Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.5.17

Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, Ά. Άνσιπ συναντήθηκε ο Ν. Παππάς

Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, Ά. Άνσιπ συναντήθηκε ο Ν. Παππάς

Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, Άντρους Άνσιπ, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε πως «στην Ελλάδα διαθέτουμε το επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό, διαθέτουμε το know how. Μέχρι τώρα, μας έλειπε η οργάνωση, ο συντονισμός, η αποφασιστικότητα, η ενημέρωση και εκπαίδευση του κόσμου. Η κοινωνία πρέπει να γνωρίσει τι πραγματικά είναι οι νέες τεχνολογίες και ποια είναι τα ανεξάντλητα οφέλη τους, ώστε ο Έλληνας να τις ζητά, να απαιτεί από την Πολιτεία τις απαραίτητες υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που συγκρότησε action plan βάσει του οποίου - μεταξύ άλλων - θα αναπτυχθούν πιλοτικές εφαρμογές ειδικά για συγκεκριμένα απομακρυσμένα χωριά τα οποία συνδέθηκαν με τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.
Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην άμεση αξιοποίηση των δύο έργων που εγκρίθηκαν μόλις χθες, "Superfast Broadband" και "Rural Extension", με προϋπολογισμό περίπου 400 εκατ. ευρώ, ώστε να έχουμε απτά αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο στρατηγικός σχεδιασμός μας προβλέπει τη δημιουργία υποδομών που θα παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα πρόσβασης στο μέγιστο ποσοστό του πληθυσμού. Τα ημίμετρα θα εγκλωβίσουν περαιτέρω τη χώρα στις τελευταίες θέσεις των ευρωπαϊκών δεικτών DESI που μετρούν την ψηφιακή πρόοδο κάθε χώρας-μέλους».
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Άντρους Άνσιπ, τόνισε τη σημασία της πλήρους ανάπτυξης της ψηφιακής πολιτικής σε θέματα δημόσιας διοίκησης, φορολογίας, κτηματολογίου, τραπεζικού τομέα κ.λπ. Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα φάσματος, 5G, cyber security κ.ά..
Στη συνάντηση μετείχε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος τόνισε τη στενή συνεργασία της Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, ENISA, που εδρεύει στην Αθήνα. Ο κ. Ταφύλλης εξέφρασε την επιθυμία της χώρας μας, ο Οργανισμός να παραμείνει στην Ελλάδα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης