Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.5.17

Χειρουργικές επεμβάσεις δια χειρός Π. Πολάκη

Χειρουργικές επεμβάσεις δια χειρός Π. Πολάκη ώστε να διαλυθούν οι αμφιβολίες για την ασφάλεια του νοσοκομείου Ζακύνθου

Τη διαπίστωση πως τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου είναι απόλυτα ασφαλή μετά από την ανακαίνισή τους, έκανε ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με επιτόπια επίσκεψή του στο νοσοκομείο.
Μάλιστα, προς επίρρωση των παραπάνω, με την ιδιότητα του γενικού χειρουργού παρακολούθησε νωρίς το πρωί μια χειρουργική επέμβαση καισαρικής και στην συνέχεια πραγματοποίησε χειρουργικές επεμβάσεις με τη βοήθεια συναδέλφων του.
Αργότερα το απόγευμα, ο κ. Πολάκης τόνισε μετά τα χειρουργεία, πως «ήρθα στο νοσοκομείο Ζακύνθου ως αν. υπουργός Υγείας αλλά και σαν γιατρός, γιατί υπουργοί και βουλευτές δεν θα είμαστε για πάντα, αλλά για πάντα θα είμαστε γιατροί». Όπως ανέφερε, «μαζί με τους συναδέλφους χειρουργούς, δώσαμε ένα οριστικό τέλος στην κατάσταση της υγειονομικής ομηρίας στην οποία είχε περιπέσει το νησί τους τελευταίους μήνες».
«Η διοίκηση του νοσοκομείου, με βάση τις αποφάσεις των επιτροπών που συγκροτήθηκαν, έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει προκειμένου το νοσοκομείο να πιστοποιηθεί ως ασφαλές. Έγινε πιστοποίηση όλων των εγκαταστάσεων, αλλαγή των μηχανημάτων αναισθησίας, όλου του φαρμακευτικού υλικού που υπήρχε, έλεγχος της αποστείρωσης και καθορισμός συγκεκριμένων πρωτοκόλλων χειρισμού των ασθενών» δήλωσε ο κ. Πολάκης. Ακολούθως επεσήμανε, πως «πριν από ένα μήνα, κατά την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο κάναμε μια συμφωνία με τους γιατρούς του νοσοκομείου για τον τρόπο που θα ξεκινήσουμε. Αυτή η συμφωνία, αν εξαιρέσουμε τους γυναικολόγους του νοσοκομείου, δυστυχώς δεν τηρήθηκε για προσωπικούς, ιδιοτελείς, πολιτικούς και μικροπολιτικούς λόγους. Εμείς, σαν ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν μπορούσαμε να σφυρίζουμε αδιάφορα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και για αυτό το λόγο, μαζί με τους συναδέλφους αλλά και τους συναδέλφους του νοσοκομείου Ζακύνθου, κάναμε τρία χειρουργεία με την απευθείας χρήση των δικτύων του νοσοκομείου. Οι ασθενείς είναι μια χαρά και λέω υπεύθυνα προς τους Ζακυνθινούς, ότι το νοσοκομείο είναι ασφαλές και μπορεί να παρέχει υψηλές υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης και στους κατοίκους και τους επισκέπτες».
Εν κατακλείδι, ο αν. υπουργός Υγείας, ευχαρίστησε δημόσια όσους συνέβαλαν στις σημερινές χειρουργικές επεμβάσεις, και δήλωσε πως οι «εξωπραγματικές αμφιβολίες» για την ασφάλεια του νοσοκομείου έχουν διαλυθεί και το νοσοκομείο αποδείχθηκε «στην πράξη» πως είναι ασφαλές.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης