Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.5.17

Απάντηση του Π. Σκουρλέτη για το θέμα των συμβασιούχων

Απάντηση του Π. Σκουρλέτη για το θέμα των συμβασιούχων

«Το νομικό σύστημα της χώρας και η κοινωνική ευθύνη της κυβέρνησης, παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις ότι ούτε μία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη», διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε μακροσκελή δήλωσή του σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα με αφορμή δημοσίευμα για απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας της μονιμοποίησής τους.
Ο υπουργός κάνει λόγο για «ακατάσχετο, και παντελώς ατεκμηρίωτο σχολιασμό, μίας εικαζόμενης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου» και για «αυθαίρετη και υπερχειλή πολιτικής σκοπιμότητας κριτική προς την κυβέρνηση με αφορμή ένα θέμα που δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια, αλλά σπεύδουν κιόλας με απίστευτο κυνισμό και χαιρεκακία να «πληροφορήσουν» τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ότι δεν θα πληρωθούν για την εργασία που έχουν ήδη παράσχει». Ο κ. Σκουρλέτης επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας «που θα επιλύει οριστικά το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου στο δημόσιο τομέα, με απόλυτο σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην ενωσιακή νομοθεσία», ενώ υπογραμμίζει ότι «η ομηρεία χιλιάδων εργαζομένων, η διαιώνιση φαινομένων πολιτικής και κοινωνικής παθογένειας και τα παιχνίδια πελατειακών σκοπιμοτήτων στην πλάτη της κοινωνίας δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης