Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.6.17

Ν. Βούτσης: Στις 15 ή 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία

Ν. Βούτσης: Στις 15 ή 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία 

Αισιόδοξος ότι στις 15 ή στις 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια «έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία» η οποία θα βοηθάει την Ελλάδα να βγει στις αγορές την ώρα που πρέπει και θα βάζει στις σωστές ράγες την ελληνική οικονομία και κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες δίνουν έναν «θετικό οδικό χάρτη» για την Ελλάδα είπε ο κ. Βούτσης, χαρακτήρισε «εύλογες» τις κόντρες που εκδηλώνονται, για τον κ. Σόϊμπλε σημείωσε ότι πρέπει να πάρει υπόψη του και άλλες φωνές στους κόλπους της Ευρωζώνης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διαμορφωθεί ο κατάλληλος συσχετισμός δυνάμεων τις επόμενες μέρες για να υπάρξει συμφωνία.
Σε ερώτηση για τον πρωθυπουργό που είπε ότι είναι εθνικός στόχος η διεκδίκηση μιας οριστικής εξόδου και την επιδίωξη της κυβέρνησης για συναίνεση ο κ. Βούτσης απάντησε ότι είναι απόλυτα λογικό αυτό, δηλαδή, «σε τόσο κρίσιμες στιγμές, όπου κρίνεται το μέλλον της χώρας, κάθε πολιτική δύναμη, εγκαίρως και όχι πάρα πολύ καθυστερημένα, να παίρνει θέση πάνω στα κρίσιμα προβλήματα».
Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν πάνω στις ράγες της άποψης ότι το χρέος είναι βιώσιμο» και συμπλήρωσε: «Ουδέποτε είχαν πει -και στις εκλογικές μάχες- ότι δεν είναι βιώσιμο και να διεκδικηθεί κάτι άλλο».
Σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας προτίθεται να προχωρήσει στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ή να τους ενημερώσει τον καθένα ξεχωριστά απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευθύνη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα χρησιμοποιήσει ό,τι πρέπει». Πρόσθεσε πως «ενδεχομένως να γίνει κάτι τέτοιο και μπορεί να είναι και υποχρέωση», επισήμανε ότι με εξαιρετική καθυστέρηση φαίνεται πως υπάρχει μια ευρύτατη σύγκλιση απόψεων και υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι σε ό,τι αφορά τη Βουλή έχει τις δικές της διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό- και έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές- για να μπορεί δημόσια αυτή η συναίνεση, όπου υπάρχει και όταν υπάρχει, ευθέως και διαφανώς να βγαίνει».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης