Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.6.17

Ολοκληρώθηκε εκπαίδευση 40 αστυνομικών με θέμα «Αντιμετώπιση και καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού»

Ολοκληρώθηκε εκπαίδευση 40 αστυνομικών με θέμα «Αντιμετώπιση και καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού»

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό», του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας Παιδιού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο σε αστυνομικούς για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες (28 Ιουνίου 2017) στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό», του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας Παιδιού.
Συμμετείχαν (40) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων Ασφάλειας Αττικής και σε άλλες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στη Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Σκοπός της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης ήταν να παράσχει στους συμμετέχοντες αστυνομικούς τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και αντιδρούν παιδιά και έφηβοι, να επικοινωνήσουν αποτελεσματικότερα μαζί τους και να είναι αποτελεσματικοί σε οποιαδήποτε παρέμβαση κριθεί αναγκαία, ιδίως σε περιπτώσεις παιδιών:
· που εκδηλώνουν βίαιη και παραβατική συμπεριφορά,
· που υφίστανται βίαιη συμπεριφορά στο οικογενειακό τους περιβάλλον,
· που είναι θύματα παράνομης διακίνησης με στόχο την σεξουαλική τους εκμετάλλευση (trafficking),
· που εκδηλώνουν αυτοκτονικές ή αυτοκαταστροφικές τάσεις,
· που διαβιούν υπό συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού ή περιθωριοποίησης.
Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν εμπεριστατωμένα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αφορούσαν:
· Την Παραβατικότητα, τον Εκφοβισμό & τα άλλα δεινά: Αίτια ενδογενή & κοινωνικά.
· Τις Δεξιότητες Αποτελεσματικής Επικοινωνίας.
· Τις Μεθόδους Επικοινωνίας με μαθητές που βάλλονται.
· Τις Μεθόδους Επικοινωνίας με παραβάτες και βάλλοντες.
· Την Άρνηση, την Αντίδραση και την Αντίσταση: Τι βοηθά και τι όχι.
· Την Επικοινωνία με τους γονείς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης