Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.6.17

Σύσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλη

Σύσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Β. Κόκκαλη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τους Δημάρχους Αγιάς, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Ελασσόνας, Φαρσάλων και Τεμπών




Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης είχε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του την Τετάρτη 21-06-2017, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φ. Κουρεμπέ και τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν πρόσφατα από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, του νομού Λάρισας Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα, Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση, Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακόπουλο, Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου, Φαρσάλων κ. Αρ. Καραχάλιο και Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι Δήμαρχοι τοποθετήθηκαν για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών στην περιοχή τους και ζήτησαν την άμεση και έγκυρη εκτίμηση των ζημιών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανακοίνωσε ότι διενεργούνται ήδη οι επισημάνσεις (καταγραφή της πρώτης εικόνας των ζημιών) και μόλις τελειώσουν οι δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς, θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις με προτεραιότητα τις καλλιέργειες που είναι στο στάδιο της συγκομιδής.

Ο Υφυπουργός ζήτησε να γίνουν το συντομότερο δυνατό εκτιμήσεις και αν είναι εφικτό να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο. Δήλωσε επίσης ότι μετακινείται ήδη προσωπικό του ΕΛΓΑ προς τα υποκαταστήματα που έχουν δεχθεί φόρτο δηλώσεων και το Υπουργείο έχει ήδη ζητήσει την συνδρομή και άλλων Γεωπόνων από άλλες υπηρεσίες πέραν του ΥπΑΑΤ (Υπουργείο Παιδείας, Άμυνας, Περιφέρειες και ΔΑΟΚ).
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε πως το υπόλοιπο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί αμέσως μετά την πληρωμή ζημιών τους έτους 2016 και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Επίσης ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι μέχρι τέλος του έτους θα ξεκινήσει το Μέτρο 5.1 που αφορά την προστασία των καλλιεργειών μέσω του νέου ΠΑΑ, με επιδότηση που θα φθάνει το 80%.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης