Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.6.17

Γ. Κατρούγκαλος: Το σύνταγμα ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της κρίσης

Γ. Κατρούγκαλος: Το σύνταγμα ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της κρίσης

«Το Σύνταγμα ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της κρίσης», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στη διημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι «πολλές πτυχές της μνημονιακής νομοθεσίας, διαμορφώνουν ένα παρά-σύνταγμα, παραβιάζοντας τις συνταγματικές διατάξεις».
Όπως εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, «εξαιτίας της ύπαρξης του παρασυντάγματος, χρειάζεται ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα, το οποίο μπορεί να δώσει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο η αναθεώρηση του Συντάγματος», προσθέτοντας ότι απώτερο στόχο αποτελεί η διάσωση της Ευρώπης κάνοντάς την πιο δημοκρατική.
Για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός κοινού δημόσιου χώρου που θα επιτρέπει την εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, έκανε λόγο ο κ. Κατρούγκαλος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη εμβάθυνσης της δημοκρατίας στον Β΄ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης. Σημείωσε δε, ότι αυτό θα συμβάλει όχι μόνο στη διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών και αρχών στην Ελλάδα αλλά και στην εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών της Ευρώπης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης