Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.6.17

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΣΕΠ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΣΕΠ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕΠ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»

«Ο τουρισμός, το εμπόριο, οι μεταφορές, οι συνεργασίες σε όλα τα οικονομικά επίπεδα, είναι οι γέφυρες μεταξύ των κρατών, είναι οι γέφυρες μεταξύ των λαών. Σε αυτά τα σημεία θα πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας, στο πλαίσιο του Οργανισμού των Παρευξείνιων χωρών (ΟΣΕΠ). Ας φροντίσουμε όλοι να προβάλουμε όλα τα θετικά που μας ενώνουν, και να αφήνουμε τα αρνητικά ζητήματα, που σίγουρα απασχολούν πολλούς, στις διακρατικές τους σχέσεις.

Υπάρχουν άλλα Fora για να επιλύονται οι πολιτικές διαφορές. Εδώ - να το επαναλάβω - ας συγκεντρωθούμε στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης. Ας βάλουμε σε προτεραιότητα τη λέξη ΔΟΥΛΕΙΕΣ. Ας βάλουμε σε προτεραιότητα τη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στη σημερινή 6μηνιαία συνεδρίαση των Υπουργών του ΟΣΕΠ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ.

Σημειώνεται, ότι οι συγκεκριμένες επισημάνσεις του Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ αποτέλεσαν τα σημεία θετικών αναφορών, και κατά τη διάρκεια την Υπουργικής, αλλά και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκ μέρους αντιπροσωπειών. Σημειώνεται επίσης, ότι ήταν η πρώτη φορά στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΟΣΕΠ, όπου οι πολιτικές αναφορές σε ευαίσθητα διμερή ζητήματα ήταν έως και μηδενικές.

Σήμερα η 6μηνιαία Προεδρία πέρασε από την Τουρκία στην Ουκρανία.

Την Ελληνική Διπλωματική αντιπροσωπεία αποτελούσαν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Πρέσβης κ. Ευάγγελος Σέκερης, η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’, κα Μάγια Σολωμού, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ), κ. Σαράντης Μοσχόβης, και η κα Μαριλένα Σειρλή, Γραμματέας ΟΕΥ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης